Tole zdaj

Žanravtobiografski roman, družbeni roman, humoristični roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2018
Založba
Ključne besede Humor
Število strani

175

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

5-6 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Takle mamo

Tole zdaj je lahko duh časa, zeitgeist bi porekli nekateri. Lahko je tudi roman o nastajanju romana ali pa avtorjev obračun s samim seboj. Tole zdaj je nekoliko drugačen od svojih predhodnikov, pa vendar tako tipično hočevarjevski v svoji neposrednosti, humornosti in jezikovni izraznosti. Avtor romana tokrat prvič v središče dogajanja postavi sebe, svoje dileme in zagate, ki jih rešuje, še rajši pa ustvarja, se bori z njimi in jih podpihuje v iskanju dogodka, ki bi njegovo početje oziroma pisanje upravičilo. In pri tem je, seveda, neuspešen. Če bi bil, bi roman izgubil tisto svojo drugačnost. Tisto, zaradi česar je sploh nastal. Tole zdaj, ali neresno resno Zoran Hočevar o Zoranu Hočevarju in ostalih. Zabava zagotovljena, takle mamo!

»Toda mojster nima volje za pogovor. Pejte vi lepo v mindžo, reče, in ga ne zanimate več niti toliko, da bi preveril, ali ste mu ugodili.
Niso pa vsi taki. En je zmožen kar sam zbobnat publiko okoli sebe in jo potlej cela dva dni brez premora gnjaviti s predavanjem o sublimaciji kot čisto praktičnem predmetu.
Drugi en si, gol, in to pred vabljenci, z britvijo zareže v podplat, nakar mu kri curlja ven. Ampak to brez večje škode in nevarnosti, saj isti tačas zgoraj tanka vase kjanti iz petlitrske pletenke.
Res, umetnik. Ta pa ziher. Tega en normalen stvor ni zmožen. Toda kaj ko genij ne pozna nobene meje in obzira, pa se kmalu zvrne po podestu ko prasica.« (str. 46-47)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Tole zdaj.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 30
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 1
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1

Dela avtorja