Žanrmladinski roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2015
Založba
Ključne besede Odnosi med spoloma, Fantje, Prijateljstvo, Učitelji, Vzgojni ukrepi
Število strani

156

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

5-6 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Daj jim kar hočejo in vzemi kar imajo

500 izv.
Tašino zgodbo odgrinjajo trije najstniki. Gal, debelušček s smislom za humor, skrit za zaveso veličine svojega prostaškega očeta, kupuje svoje mesto med vrstniki. Oče ga je naučil, da je vse naprodaj, tudi učitelji in uspeh v šoli. Oče ga ima rad, na svoj prvinski način, kot žival, ki skrbi in varuje svojega mladiča na poti v samostojnost. Brin s svojo karizmo in znanjem ne potrebuje denarja. Naklonjenost najde v Makiju, tihem in osebnostno dozorelem fantu, ki s pragmatičnostjo uničuje dvoličnost sošolcev, učiteljev in Taše. Potem pa svoje mlado življenje zamrznejo v sliko, nastalo v slabo izbranem trenutku, ki vzbuja grozo in ne dopušča dvoma.

Mama je včasih preveč moralizirala. Tudi, če bi Gal pojedel pol manj, zaradi tega ne bi bil noben otrok na svetu bolj sit. Ampak moja mama je bila zelo sočutna. Sočustvovala je z ubogimi otroki v daljni Afriki, s svojimi malčki v vrtcu, s sosedovo punčko, ki so jo starši zanemarjali – malo manj razumevanja in več trdote je pokazala samo do svojih otrok. str.20
Takih izjav ne maram. Izjav, ki niso jasne in samo nekaj namigujejo. Ne razumem jih. Potem nočem ničesar vprašati, ker se bojim, da je za njimi nekaj, česar v resnici nočem vedeti. Povej mi naravnost, prosim, če misliš, da moram biti seznanjen, bi najraje rekel, kadar mi nekdo spusti tako meglo. str.50

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Taša.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 50
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 1
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 5

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja