Življenje brez psa

Žanrdružbeni roman, mladinski roman, pedagoški roman (poučni)
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2014
Založba
Ključne besede Mladoletnice (dekleta), Očetje in hčere, Učiteljice
Število strani

148

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

4-5 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Umazane duše ne opere nobena reka

500 izv.Odrasli včasih v življenju igrajo igrice, ki bi se smele odvijati le v pocukranih romanih in solzavih filmih… Samo junak iz filma po končanem ravsu otrese z glavo in gre naprej. Resnično življenje pozna bolečino. Komu pripada, kam naj gre otrok, ki zaradi ostre črke zakona ne sme tja, kamor si želi. Neja je izpadla iz igre, ki jo igrajo odrasli. Samo figura je. Rada bi imela psa, nekoga, ki bi jo branil in ji bil vdan. Neja in Peter sta družina brez mamice. Ko dosežeta finančno dno, sta se primorana preseliti. Peter jo iz mesta odpelje v odročno vas, polno predsodkov in vrednot, ki to niso in bi že zdavnaj morale dvigniti sidro in prepustiti prostor novemu utripu časa. Peter ni njen oči, pa vendarle dobro opravlja svojo vlogo, vse dokler…

Marko je rekel, da je njegova mama rekla, da bo šel Peter v zapor. Smejala sem se. Peter ni zločinec, Peter je najbolj prijazen in dober človek, kar jih poznam. Vesela sem, da je ravno on moj oči.Ampak Marko je rekel, da ni prav, da živim sama z njim, ker nisem njegova hči. Država tega ne dovoli, je rekel.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Življenje brez psa.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 49
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 3

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja