Moj pogled

Žanrkolumne
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2023
Založba
Ključne besede življenjske zgodbe
Število strani

147

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

4-5 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

Na povabilo Saše Einsidler je pravnica, varuhinja človekovih pravic, predvsem pa velika humanitarka Vlasta Nussdorfer v knjižni obliki izdala zbirko kolumn, ki so izhajale v reviji Vzajemnost. V njih razgalja življenjske situacije, težave in prepreke, s katerimi se srečuje marsikdo, pa morda niti ne zna niti ne upa prositi za pomoč. V karieri okrožne, kasneje vrhovne državne tožilke in ustanoviteljice Belega obroča, ki pomaga žrtvam kaznivih dejanje, je videla najtemnejšo plat človeške narave. A kljub temu, ali pa morda prav zato, zna na svet in soljudi gledati z upanjem. Trudi se, da bi v vsaki situaciji in vsakemu posamezniku našla nekaj pozitivnega. V kolumnah z bralci med drugim deli svoj pogled na svet, opozarja na krivice, revščino, nasilje ter zaskrbljujoče stanje v zdravstvu in splošno pomanjkanje spoštovanja in kulture.
Branje, ob katerem se zamislimo, obenem pa tudi spodbuda, da lahko svet začnemo spreminjati najprej pri sebi.

Glej tudi:

Danes je torej dan, ko lahko na svojo nit življenja nalepiš prijazno sporočilo. In jutri samo nadaljuješ. Vse dokler se ne bo pretrgala in bo z nje v svet poletelo veliko spominov na izjemne zgodbe ter ostalo mnogo ljudi, ki so bili zaradi tebe srečnejši.
Str. 107

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Moj pogled.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 19
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 1
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1

Dela avtorja