Ujet ob njej

Žanrmladinski roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaMaribor, 2017
Založba
Ključne besede Mladostniki, Popivanje, Poškodovanci, Prometne nesreče, Žalovanje, Žrtve
Število strani

203

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

6-7 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Življenje je darilo, enkratno in neponovljivo

Prevod dela: In her wake. Kako je potem…. po nesreči? Ko ostaneš živ, nekoga pa ni več, ko neha boleti telo, bolečina duše pa narašča in je ne otopi nobena pilula. Bolečina, žalost in krivda, uničujoč napoj, ki ga preživeli použije z vsakim novim jutrom. Življenje, ki si ga sam ne drzne več živeti. Skupina prijateljev se po zabavi odpelje proti domu. Povzročijo prometno nesrečo, preživi le eden. Na žalost je podobno tudi v drugem avtu. Preživi le dekle, s hudimi telesnimi poškodbami. Zgodba se pravzaprav odvija po že uhojeni poti. Bogati jo filigransko precizen opis čustvenega odziva preživelega fanta. O etičnosti in morali živih, ki so krivi. O krivdi in sprejemanju bremena krivde. O življenju po življenju, tistem prej in tem zdaj.

Oče je zastokal. “kakšna prekleta zmešnjava. Prometna nesreča v drugi državi, vozil pa je sinov prijatelj. Pijan! Če ne bi imeli zavarovalne police na popolni kasko, bi zdaj že prodajali hišo. Kaže pa, da družina tistega fanta – Billyja – zahteva višjo odškodnino, kot bo država prisilila Clearyjevo zavarovalnico, da jo poravna. Če jim ne bo uspelo, potem bo res najbolje, da se pripravimo na tožbo.
str.49

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Ujet ob njej.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 53
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 5

Morda vam bo všeč tudi