Emmina sreča

Žanrdružbeni roman
Narodnostnemška književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2009
Založba
Prevod Miha Zor
Ključne besede Kmetije, Ljubezen, Osamljenost
Število strani

159

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

5-6 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

So se vam kdaj uresničile najbolj drzne sanje? Takrat, ko ste to najmanj pričakovali?

No, to se je zgodilo Emmi, ki živi na odmaknjeni kmetiji nekje na nemškem podeželju. Kmetija ji pomeni vse. Je njeno življenje in ves svet, saj je edino okolje, ki ga v resnici pozna. Preživlja se s prodajo mesa svojih prašičev, ki jih ima za prijatelje, zato poskrbi, da svet zapustijo brez bolečin in stresa. Ker pa ji grozi, da bo morala svoje ljubo okolje zapustiti, saj se je znašla v nezavidljivem finančnem položaju, si najbolj želi denarja. In pa moškega, ki bi zadovoljil njene ženske potrebe. Nekega dne ji na dvorišče pade avto, v katerem najde nezavestnega moškega, na sopotnikovem sedežu pa nabito polno vrečo denarja.

Osupljivo lepa ljubezenska zgodba, ki govori o sprejemanju življenja takega, kot se nam ponuja. Zgodba o razumevanju, sočutju in tudi smrti, ki je pač neizbežna. Zgodba o preprostih ljudeh, pisana na humoren način, ki vas ne more pustiti hladnih. Zgodba, ki je v poplavi današnjih ljubezenskih romanc, resnično vredna branja.

Prispeval(a): Damjana Pečjak

“Emma se je zbudila prepotena. Bilo ji je, kot bi odprla vrata v nov prostor. Kot bi se končno domislila nečesa, kar je pozabila, kar ji je ves čas ležalo na jeziku, pa tega nikoli ni mogla izreči.
Bilo je tako neverjetno, da se je ob prvem svitu v njej sprostilo toliko groze in istočasno sreče, zato je bila vesela, da v tem trenutku ni bila sama. Vesela je bila, da je ležal ob njej. Stisnila se je k še spečemu Maxu.”

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Emmina sreča.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 14
Komentarji: 0
Število ocen: 4
Želi prebrati: 1
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 5

Morda vam bo všeč tudi