Primer Justin

Žanrmladinski roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaDob pri Domžalah, 2008
Založba
Prevod Ingrid Kovač Brus
Ključne besede Družina, Odraščanje, Prijateljstvo, Usoda
Število strani

283

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

9-10 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Trenutki, ki spremenijo življenje.

Petnajstletni David Case v zadnjem trenutku reši mlajšega bratca pred padcem z okna in od tega trenutka naprej je prepričan, da ga ima Usoda v svoji pesti. Kako torej pobegniti pred usodo, pred tragedijami, pred bolečino? Tako da spremeniš identiteto, se v družbi namišljenega angleškega hrta podaš v svet in upaš, da te Usoda ne bo našla. Po vrtincih odraščanja, prijateljstva, smrti in trenutkih norosti nas iskrivo, z dobršno mero ironije in humorja pelje ameriška pisateljica Meg Rossof, dobitnica Astrid Lindgren memorial award.

Nenadoma je povsod, kamor se je obrnil, videl katastrofe, prelivanje krvi, uničenje planeta, konec človeške vrste in seveda morebitno svoje (tu je bil tudi vir njegovih strahov) trpljenje in bolečino.
Le kdo bi si izmislil tako žalosten scenarij?
Kdor koli (kar koli) je to že bil, začutil je, kako se je njegova mračna zlonamernost spuščala, se ugnezdila kot kakšna zlohotna ptica roparica in svoje ostre kremplje zarila globoko v trepetajočo sivo gmoto njegovih prestrašenih možganov. Potegnil je bratca k sebi, prižel si ga je ob telo in mu pritisnil ustnice na obraz.
Kaj če …?
(str. 9)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Primer Justin.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 17
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 0
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja