Prihodnjič

Žanrfantastični roman, romantični roman
Narodnostfrancoska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2008
Založba
Prevod Tatjana Struna Berden
Ključne besede Duša, Ljubezen, Ljubosumje, Nesmrtnost, Slikarstvo
Število strani

251

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

8-9 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Ljubezen dobesedno nikoli ne umre.

Jonathan je uspešen slikarski kritik, tik pred poroko s slikarko Anno. Peter je njegov prijatelj, bodoča poročna priča in ugleden dražitelj pri dražbeni hiši Christies. Johathan se že dolga leta skoraj obsedeno ukvarja z deli slikarja Vladimirja Radskina in ko od prijatelja izve, da bo na ogled pet njegovih slik, se nemudoma odpravita v London. Do sedaj je veljalo prepričanje, da je peta slika, slika Mlade ženske v rdeči obleki, le mit. V galeriji v Londonu srečata mlado galeristko Claro in Peter se ne more otresti misli, da se poznata. Začne se napeto raziskovanje slikarjevega nesrečnega življenja in iskanje odgovorov na vse občutke in močna čustva, s katerimi se srečujeta Clara in Jonathan.

Obraz se je oblikoval počasi; najprej oči, potem nos, lica in na koncu še lepa usta. Peter je zadrževal sapo. Izmenično je gledal Claro in Mlado žensko v rdeči obleki: njune poteze so bile povsem identične. Pred sto petdesetimi leti je Vladimir dokončal najlepše delo svojega življenja in zgodaj zjutraj na tem stolu izdihnil.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Prihodnjič.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 55
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 6
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja