Dekle iz romana

Žanrkriminalni roman
Narodnostfrancoska književnost
Kraj in leto izidaIzola, 2019
Založba
Prevod Špela Žakelj
Ključne besede Domišljija, Ljubezen, Prijateljstvo, Realni čas, življenjske spremembe
Število strani

324

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

10-11 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Guillaume Musso, rojen leta 1974, je eden najbolj znanih sodobnih francoskih pisateljev. Predvsem je mojster kriminalnega žanra. Tudi njegova knjiga Dekle iz romana skriva v sebi nekaj kriminalnega, čeprav gre predvsem za zgodbo o prijateljstvu in ljubezni. Zgodbo o tem, kaj je pravo prijateljstvo, ki lahko preraste tudi v ljubezen. In, tako kot je to pričakovati, največja prijateljstva, skrivajo včasih najtemnejše skrivnosti, ki verjetno bolj kot karkoli drugega, ljudi povežejo med seboj. Tako je bilo tudi s prijateljstvom med Tomom, Milom in Carole, ki traja že od otroštva. Tom je bil eden najbolj znanih pisateljev, ki je uspeh doživel s svojo Trilogijo angelov, Milo je njegov manager, Carole pa njuna prijateljica in tista, zaradi katere je delo Trilogija angelov sploh začelo nastajati. Trilogijo angelov je namreč pisatelj Tom Boyd začel pisati, da je lažje prestajala težko življenjsko situacijo. Dva dela sta z velikim uspehom že dosegla svoje bralce, tretji pa še ne. Dejstvo je, da vsi v življenju kdaj skrenemo s svoje poti, veliko pa pomeni, da nam takrat prijatelji stojijo ob strani in nam pomagajo, da lahko po pravi poti nadaljujemo s svojim življenjem. Tom je pomagal Carole, Carole in Milo sta pomagala Tomu, Tom pomaga Milu in tako dalje. Posebna vez pa obstaja tudi med Milom in Carole, Carole pa je bila nekaj časa tudi skrivaj zaljubljena v Toma. Ko zaradi življenjskih kriz padejo vse maske in na dan pridejo vse skrivnosti ter ko se v dogajanje vmeša še skrivnostna Lilly oz. Billy, dekle iz romana, se stvari razpletejo. Pisanje, pisanje, pisanje in branje, branje, branje oz. potopitev v fiktivni svet včasih močno pripomoreta k temu, da se lažje soočamo z realnim življenjem, ki ni vedno lepo in prijazno do nas. Zgodba o prijateljstvu med tremi ljudmi, ki so pripravljeni drug za drugega resnično narediti vse. Tudi kaj, kar ni v skladu z zakonom. Pri tem pa igrajo veliko vlogo tudi knjige in ljubezen. In tretji del Trilogije angelov nastane, doseže svoje bralce in izid knjige prinese tudi v odnose mnogo lepega, boljšega, neko pomiritev s preteklostjo in novo, lepše življenje. Seveda predvsem za Toma, Mila in Carole. Pa na dekle iz romana tudi ne smemo pozabiti.

“Seveda so besede moj poklic, toda besede ne morejo izraziti tega, kako srečen sem, da vaju danes vidim skupaj. Pred več kot letom dni sta mi skupaj dokazala, da se lahko zanesem na vaju tudi v najtežjih časih. Dokazala sta mi, da rek, ki pravi, da prijateljstvo podvoji veselje in zmanjša žalost na pol, ni samo preprosta floskula. Iz dna srca se vama zahvaljujem in vama obljubljam, da vama bom tudi jaz stal ob strani, ko me bosta potrebovala in da vama bom vse življenje pomagal čuvati vajino srečo … Želim vam prekrasen dan in vas vabim, da nazdravimo mladoporočencema.” (str. 308)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Dekle iz romana.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 51
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 6
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 6

Dela avtorja