Pleši!

Žanrdružinski roman (tudi rodbinski), mladinski roman
Narodnostnizozemska književnost
Kraj in leto izidaHlebce, 2018
Založba
Ključne besede Očetje in hčere, Ples, Dekleta, Balet, Odraščanje, Družinski odnosi
Število strani

190

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

6-7 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Slediti svojim sanjam

Maxime je vesela, navihana deklica, ki s prijateljem Levom rada obiskuje ure baleta, ki jih vodi stroga učiteljica Br. Ker sta mlada odlična plesalca, ju učiteljica predčasno prijavi na avdicijo, ki izbranim omogoči vpis na prestižno baletno šolo Pleši!. Maxime se dogodka veseli, hkrati pa jo je neizmerno strah, da bo razočarala svojega popolnega ruskega očeta, slavnega baletnega plesalca. Z mamo in babico sklenejo, da bodo priprave na nastop njihova “ženska” skrivnost. Vendar se na dan izbora Maxime zgodi nekaj nepričakovanega. Zabavna pripoved o modrosti sobivanja v ne čisto običajni družini, kjer se imajo vsi radi in pogumno s skupnimi močmi premostijo tudi kaj hudega, je mladinski roman z izrazito pozitivno sporočilnostjo. Avtorica je za svoje delo prejela tudi najuglednejšo nizozemsko nagrado Zlato pero.

Takrat v porodnišnici je oči z dlanjo objel moji stopalci, kot bi bili najdragocenejši zaklad na svetu. Nihče se ne spominja svojega rojstva in časa po njem. Jaz pa se ga, zaradi očijeve pripovedi o tistih prvih trenutkih. Zaradi njegovega pogleda ob tem. Medicinskim sestram sva se zdela ljubka. V spominski knjigi imam najino fotografijo. Fotografijo mogočnega moža z majceno punčko.(str. 10)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Pleši!.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 21
Komentarji: 0
Število ocen: 7
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 3