Hvalnica družine Trapp

Žanrživljenjepis / biografija, avtobiografski roman, družinski roman (tudi rodbinski), spomini
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaLjubljana, 2008
Založba
Prevod France Šetar
Ključne besede Spomini, Družina, Družinski odnosi, Molitev, Zaupanje, Sreča, Petje, Koncerti
Število strani

336

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

11-12 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

O družini, ki je s petjem osvajala svet!

To je resnična zgodba, ki jo je o svoji družini napisala Marija Avgusta Trapp. Bila je redovniška pripravnica, v času, ko je bila postulantka v samostanu, je končala pedagoško akademijo in prejela diplomo, potem se je poročila z baronom in kapitanom von Trappom, postala mati sedmim sirotam in rodila še tri otroke. Družina je zbežala iz okupirane Avstrije in začela novo življenje v ZDA. Njuno družino je povezovala ljubezen, vera in zaupanje v Boga, vedrina, dar osrečevanja in glasba. Leta 1949 je Marija Trapp prejela papeževo priznanje za zasluge, leta 1956 pa so jo v ZDA izvolili za mater leta. Družina je potovala in imela po vsem svetu številne koncerte. O njihovem življenju je Marija Trapp napisala še nekaj knjig, posneta pa sta tudi dva filma.

“Vendar, mami, morebiti je božja volja, da pojemo na radiu,” je dejala Hedvika. Hotela je ponagajati očetu. Pa je bila to šala? Kdo ve? Če smo tako odločno proti, če nočemo nastopati v javnosti in če ljubimo svojo zasebnost bolj kot vse drugo – mar to pomeni, da smemo temu primerno tudi ravnati? Morali smo dopustiti, da ni prav nič slabega v tem, če poješ v eter. Razen tega nam je bila priložnost ponujena od zunaj in naša glasba bi lahko razveselila mnogo ljudi širom po Avstriji. Kaj pa lahko rečemo zoper to? Preprosto, da tega nočemo. “Ni videti, da bi bil to zadosten razlog,” je celo Georg izjavil z globokim vzdihom. Na svoje lastno začudenje smo se znašli v soboto ob štirih v mönchsberškem studiu. (str. 120)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Hvalnica družine Trapp.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 8
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1