Ugrabljene

Žanrkriminalni roman, psihološki roman
Narodnostirska književnost
Kraj in leto izidaIzola, 2021
Založba
Prevod Ana Ambrož Strle
Ključne besede Družina, Zločini, Nasilje, Begunci
Število strani

427

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

14-15 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Dekle, zakaj imaš tako žalostne oči?

Lottie Parker je detektivka, ki smo jo spoznali že v prvi knjigi irske avtorice Patricie Gibney. Po uspešno rešenem zapletenem primeru in smrti moža v Pogrešanih se Lottie postopoma vrača na delovno mesto. Skrhane vezi z otroki in vedno več trupel mladih deklet pa Lottie po težkem obdobju pahnejo v grobi ritem vsakdana na preiskovalnem oddelku. Zaradi prejšnjega primera se znajde pod drobnogledom šefa, a se svojemu šestemu čutu ne more upreti. Del preiskave v družbi detektiva Boyda opravi na lastno pest, pri tem pa prezre stisko lastne hčere. Preiskava postane osebna, ko se pred njenimi vrati znajde mlado dekle z otrokom in ji preda sporočilo v tujem jeziku. Dekle nenadoma izgine, njen otrok pa se vrne pred Lottiejina vrata… Kaj naj z njim? Kje je njegova mama? In kdo so mrtva mlada dekleta, ki jim je bila odstranjena ledvica? Lottie napne vse moči in… Z opisi preiskave se prepleta osebna izpoved mladeniča, ki odstira njegove spomine na vojna leta na Kosovu. Pretresljivo branje, ki odstira temno plat trgovine z ljudmi in gotovo ni daleč od resnice!

Pogledala je v telefon in na Twitter objavila sporočilo pod #cutforlife. Občutek, da jo nekdo opazuje, je ni zapustil. Narbtnik si je oprtala čez ramo in začela teči. (str. 24)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Ugrabljene.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 19
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 3
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 2

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja