Otroške stvari : post skriptum I

Žanravtobiografski roman, družbeni roman, družinski roman (tudi rodbinski), eksistencialistični roman, roman deziluzije, zgodovinski roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2003
Založba
Ključne besede Lakota, Otroška psihologija, Otroštvo, Starševstvo, Tujci
Število strani

350

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

11-12 ur

Nagrade

1

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Gre za zgoščeno, virtuozno in brez olepševanja izrazito odkritosrčno tkanje o avtorjevem otroštvu. Otroštvo je raj na Zemlji, ki se v junakovem 11. letu nepreklicno konča. Ta konec se pripravlja počasi, saj nenadna razočaranja in kruta spoznanja nezadržno dušijo nedolžno rajsko logiko. Otroške stvari so svojevrsten čudovit spomenik otroštvu, ki ga je začuda rahločutno napisal odrasel moški nedolgo pred svojo smrtjo.

“Bog, bili smo prisesani drug na drugega, jaz nanje in oni name, kot da smo okuženi z isto boleznijo. Le zakaj nisem imel drugih staršev? Nekateri otroci so imeli prave bogove za mater in očeta, zato jim je bilo lahko vseeno, če so jih ubogali ali ne. A ta trenutek, ko so sedeli moji tako negibno kot gruča kipov na vodnjaku, me je prestrašil in sem jih hotel oživeti. Dotaknil sem se očeta. »Koliko je ura?« Stresel se je, a potegnil je brez besed uro iz telovnika.” (str. 233)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Otroške stvari : post skriptum I.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 24
Komentarji: 0
Število ocen: 5
Želi prebrati: 6
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 7

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja