Orkester za poljube

Žanrdružbeni roman, ljubezenski roman, zgodovinski roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2013
Založba
Ključne besede Družbene razmere, Ljubezen, Preživetje, Samota
Število strani

232

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

7-8 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Roman o nečastni sestri Terezi

Dvajseti roman Ferija Lainščka je tokrat poklon Ptuju in Dravi. Za vse tiste, ki Ptuj in okolico poznamo ali pa nas nanj vežejo spomini in rodbinske vezi, je to roman, v katerega se potapljamo kakor skozi motne dravske vode. Z Dravo zraščeni, ob Dravi odrasli, ostareli … vmesno zaljubljanje, poklanjanje svojega življenja sopotnikom, na katere se želimo zanesti, vse to je Orkester za poljube. Prav tako je prikaz razmer, ki veljajo marsikje za samotno življenje ženske, ki ostane sama, kakor je ostala Tereza. V tej motni samosti, ki se vali kakor se vali Drava in prinaša prisluhe in zgodbe razočaranja, ostane Tereza velika ženska, največja v svojem pogumu po preživetju, iskanju resnice. In Tereza vzdrži, premaga dravsko motnost, četudi ostane sestra brez imena.

Glej tudi:

Ostal bi ji tako še tudi lep spomin. Bila bi v njem sprehajališča, na katera bi se rada vračala. Šla bi lahko z njim še stokrat preko Ptuja, vse od Švicarije pa do magistrata in Mladike, ne da bi ju kdo za hrbtom kazal s prstom in pravil komu na uho, da ima gospod še eno ljubo tam dol ob Dravi, v Hrvatiji, v neki dolnji Dubravi. Verjela bi, da je njegov orkester, kot mu je šegavo pravil, res igral le za poljube in se ni nikdar zgodilo, da bi ostal še zjutraj, ker si ga je kaka dama pač preveč želela.
(str. 194)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Orkester za poljube.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 20
Komentarji: 0
Število ocen: 3
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 5

Morda vam bo všeč tudi