Hit poletja

Žanrmladinski roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2008
Založba
Ključne besede Medgeneracijski odnosi, Pevci
Število strani

167

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

5-6 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Hit za vse čase

Knjiga je bila na začetku le kratka zgodba z naslovom Se spomniš, Maksi?, na podlagi katere je nastal scenarij za film Hit poletja. Lainšček je šele po predvajanju filma zgodbo razširil v roman.
Gre za na prvi videz preprost mladinski roman o Tini, študentki farmacije, ki ne najde skupnega jezika s starši in se odseli na Štajersko. Tam se preseli k Matjažu, vozniku bagra z nogami na trdnih tleh, kar zelo privlači sanjavo Tino, ki si želi postati pevka. To ji uspe s pomočjo menedžerja Maksija in posname hit poletja, vendar ne ve, da se je zapletla v mreže brezobzirne glasbene industrije, ki od nje hoče več, kot lahko ponudi …
Pričujoči roman je pravzaprav problemski in se dotika več tematik: težave v partnerstvu, odnos s starši, iskanje svoje oz. svojske poti v življenje, pasti glasbene industrije ipd. Lainšček je s Hitom poletja ustvaril berljivo in prepričljivo mladinsko delo, zanimivo tudi za odrasle bralce.

“Zrla je skozi šipo in se čudila. Res jo je presenečal. Še zmeraj je stal trdno na nogah, ta možak, ne več mlad, a tudi ne star. Družina je bila njegov projekt, ki ni imel alternative. Kar si je bil nekoč natovoril, je bil pripravljen nositi do konca. V tem je bil podoben Matjažu. Bila je to povsem moška zgodba, ki je morda ni mogla razumeti v potankostih. Ali pa so bili taki ljudje, ki so ustvarjali z rokami. Oče je krivil železo in Matjaž prekladal zemljo. Ona pa je pač letela.”
(Str. 126)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Hit poletja.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 9
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 1
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 2