Nova slaščičarna Evforbija

Žanrmladinski roman
Narodnostitalijanska književnost
Kraj in leto izidaCelje ; Ljubljana, 2019
Založba
Prevod Mateja Gomboc
Ključne besede Ljubezen, Medosebni odnosi, Otroci in odrasli, Upanje, življenjske spremembe, Čustva, Pozitivno mišljenje, Motivacija
Število strani

132

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

4-5 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

»V redu, zaupal bo. Kako je to težko!« (str. 52)

Z novim Ballerinijevim delom se med bralce vračajo slaščičarka gospodična Evforbija, njena vajenca Marta in Matija in Martin oče Andrej – literarne osebe, ki jih že poznamo iz knjige Gospodična Evforbija. Tokrat v središču avtorjeve pozornosti ni več deklica Marta, pač pa Evforbija in njen novi znanec s križarjenja, parfumski mojster Evgen de Divitiis. Kaj bo prineslo srečanje med mojstrico okusov, ki ustvarja sladice po meri, izdelane prav za vsako osebo posebej, in mojstrom vonjev? Kako se bodo z novimi življenjskimi situacijami soočili Marta, Matija in Andrej? Luigi Ballerini je ponovno ustvaril delo, ki ostri čute in opozarja na preproste lepote življenja in izjemnost posameznika. Tako kot Evforbija v slaščičarni skrbno izbira okuse in Evgen v svojem laboratoriju vonje, tudi Ballerini skrbno izbira besede. Besedilo, ki ga je napisal psihoanalitik z bogatimi izkušnjami, je polno modrosti o človeški duši, ki jih največkrat izreka Evforbija – mlada slaščičarka, ki ne mara popolnosti brez duše in pretiranega razkošja in zna prisluhniti težavam in razpoloženjem ljudi, ki jo obkrožajo. Delo, ki vliva zaupanje v dobro in lepo in sprejemanje življenjskih sprememb, ne da bi avtorja zaneslo v pretirano moraliziranje in poučnost. Knjiga, v kateri bodo bralci vseh starosti zagotovo našli besede, ki bodo pobožale prav njihovo dušo.

Glej tudi:

Vsi so bili še nekaj trenutkov tiho. Obkrožal jih je parfum lepih spominov, tistih, ki dobro denejo duši, ki ogrejejo srca in združujejo, tistih, ki nas spomnijo, da vsi prihajamo iz preteklosti, vendar lahko mirno živimo v sedanjosti in se pripravljamo na prihodnost. (str. 69)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Nova slaščičarna Evforbija.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 4
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 1
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 0