Prazna hiša

Žanrdružbeni roman, ljubezenski roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2004
Založba
Prevod Nada Pantić Starič
Ključne besede Ljubezen, Podeželje, Materinstvo
Število strani

212

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

7-8 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Sedemindvajsetletna Virginia Keile je neodločno dekle, ki je tekom življenja ves čas pod vplivom drugih žensk; najprej povzpetniške matere, nato vplivne tašče ter oblastne varuške. Poroči se z mladim plemičem, ki ji ga izb​ere ​mati, a zakon ni srečen. Ko vdov​i​, si moževa mati z varuško skoraj popolnoma prisvoji njena otroka. Zato se ​Virginija ​odloči, da se vrne v Cornwall in začne nov​o​ življenje. Naj​ame zapuščeno hišico zase in za otroka, v upanju, da ponovno sreča čednega in prijaznega cornwalskega kmeta, ki ga je spoznala kot najstnica nekega ​poletja.

Glej tudi:

“Naglo sta mu zagotovila, da sta prav takšna, in Virginia je opazovala Nicholasov obraz in videla na njem radostno zadovoljstvo, da mu bo končno dano tisto, kar si je že ves dan želel. Še več, Eustace mu je to dal takoj. Ni rekel mogoče ali jutri ali počakaj, potrpi. In Virginia je natančno vedela, kako mu je, kajti pred davnim časom je Eustace enako čudežno ustregel mladi Virginii. Kupil ji je sladoled, po katerem je hrepenela, in jo potem nenadoma povabil na Penfoldo.”
(str. 152)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Prazna hiša.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 27
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 3

Morda vam bo všeč tudi