Najti ljubezen

Žanrdružbenokritični roman, humoristični roman, ljubezenski roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2023
Založba
Ključne besede Odnosi med spoloma, Prijateljstvo, Slovenija, Samske ženske, Slovenske igralke
Število strani

309

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

10-11 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Ljubezen in humor

Skoraj ga ni Slovenca, ki ne bi poznal simpatične Tine Gorenjak, igralke, stand up komičarke, avtorice zabavnih besedil in predstav, kjer so ženske v prvem planu. O tem govori tudi Tinin prvenec Najti ljubezen, napisan na osnovi lastnih doživetij in življenjskih preizkušenj. Glavna junakinja, oseminštiridesetletna Gabriela, mati že odraslega sina, ki študira v tujini, se naveliča biti večno samska. Ker v krogu prijateljev ne najde nič primernega, se poda v iskanje partnerja po spletnih omrežjih. Seveda je tovrstno iskanje polno razočaranj in neprijetnih presenečenj, zmenkarske pustolovščine avtorica zabeli z obilico humorja. Ni pa to le roman o želji po ljubezni, opisuje tudi borbo samske ženske – igralke za dostojno preživetje v obdobju covid epidemije, je izpoved o premagovanju
samote in duševnih stisk, kjer so dobronamerni prijatelji in starši v veliko pomoč. Duhovita grenko sladka pripoved o iskanju sreče v kaosu sodobnih medosebnih odnosov.

Juhu, sporočilo. Vznemirjeno pogledam, kaj piše. In piše: Oj! Oj? Kaj se odgovori na oj?! Jou? Ne, tole ne bo šlo. Nočem na stara leta pripovedovati ljubezenske zgodbe, ki se bo začela na Oj. (str. 170)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Najti ljubezen.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 113
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 6
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 5