Mala kavarna v Københavnu

Žanrljubezenski roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2023
Založba
Prevod Suzana Pečnik
Ključne besede hygge, Odnosi med spoloma, Novinarji, Življenjski stil
Število strani

364

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

12-13 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Sreča in ljubezen po dansko

Priljubljena angleška pisateljica Julie Caplin navdih za svoje romane najde na številnih potovanjih po svetu. Glavna junakinja tega je Kate Sinclair – predstavnica za stike z javnostmi v službi, ki jo obožuje. Prav tako kot svojega fanta Josha. Vse do trenutka, ko jo ta podlo izda in ukrade težko pričakovano napredovanje v službi. V obupu sprejme ponudbo za vodenje posebnega promocijskega izleta v København, kjer bo izbrani ekipi novinarjev predstavila trendovski koncept hygge. Med njimi je tudi Ben, ki se mu vse skupaj zdi trapasto, a je prisiljen, da se udeleži potovanja. Kate uspe nenavadni druščini pričarati romantične izlete, sprehode, večerje in prijetno druženje. Celo tako zelo, da omehča tudi srce Jeznega lisjaka, kot skrivaj poimenuje Bena.
Iskriv ljubezenski roman na ljubek način odkriva, zakaj so Danci najsrečnejši narod na svetu. Zgodbo poživijo tudi zabavni in iskrivi dialogi med pisano druščino književnih likov.
Roman je bil nominiran za najboljšo sodobno romanco leta 2019. Mala kavarna v Københavnu je prva knjiga v zbirki Romantični pobegi. V trilogiji sta še romana Mala pekarna v Brooklynu in Mala slaščičarna v Parizu.

Včerajšnja priprava je vključevala branje Conniejine knjige od prve do zadnje strani, preučevanje spletnih podob nogavic, sveč, zaljubljenih parov, zavitih v odeje iz kašmira, in dlani v palčnikih, ki stiskajo skodelice vroče čokolade, temu pa je sledil nakupovalni maraton.
Očitno se je dansko ljubezensko razmerje s svečami raztezalo tudi na delovno mesto, kar je bilo nosilna začetna točka moje kampanje za pridobitev posla z Larsom. Danes zjutraj sem v pisarno prišla ob sedmih in moj edini cilj je bil hyggeficiranje, nov glagol v mojem besednjaku, najmanjše sejne sobe v stavbi. Zelo težko jo bo narediti domačno, vendar sem svečam in dragim svetilkam povsem zaupala.
Str. 23-24

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Mala kavarna v Københavnu.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 198
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 3
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 5