Ljubezen se skriva v majhnih stvareh

Žanrdružbeni roman
Narodnostfrancoska književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2018
Založba
Ključne besede Ljubezen, Moški in ženske, Življenje, Prijateljstvo, Starost, Odnosi
Število strani

297

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

9-10 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Julia se po izgubi babice, očeta in ko jo zapusti zaročenec, odloči, da bo zapustila svoje delovno mesto psihologinje na lepotni kirurgiji in sprejela novo delovno mesto v domu za starejše Tamariska. Že takoj na začetku bi najraje zbežala od tam, saj se ji zdi, da njena odločitev ni bila pravilna. Sčasoma pa ji starčki, ki živijo v domu, prirastejo k srcu. Vsakodnevni pogovori in druženje z njimi ji pomagajo celiti strto srce in prebolevati bolečino ob izgubi očeta in babice. Počasi pa tudi spet začenja verjeti v ljubezen in začne spoznavati, da v življenju ni samo drama, ampak se dogajajo tudi resnično čudovite stvari.

Od nekdaj se težko zbujam. Že ko sem bila majhna, je bil to cel obred. Mama je odprla sovražnosti tako, da me je prišla pobožat po glavi in dahnila moje ime dobrih dvajset minut, preden sem morala vstati. Potem je na prizorišče prikorakal oče, trdno odločen, da bo dobil bitko, odgrnil zavese, odejo in aktiviral vodomet mojega godrnjanja. Z vsemi silami sem se upirala, upala, da bodo mama, oče in dan – če si bom močno želela – izginili, a na koncu sem morala vsakič priznati poraz. Jutro je bilo vedno močnejše od mene.
Tako je še zdaj, čeprav nikoli ne odložim orožja brez boja. Naskoke staršev je zamenjala telefonska budilka. Nastavila sem si štiri alarme, vsak prevzame štafeto od predhodnega po petih minutah bitke. Prvo zvonjenje je ptičje petje. Drugo je ‘Crazy in Love’ od Beyonce. Tretje so orgle. Četrto je glasba iz filma Žrelo. Precej učinkovita, moram priznati, čeprav se vedno bojim, da bom zagledala morskega psa, ko odgrinjam zavese. (str. 140)

Citati

(1)

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 60
Komentarji: 0
Število ocen: 5
Želi prebrati: 12
Trenutno bere: 1
Je prebralo: 6