Načrt plovbe

Žanrdružbeni roman, ljubezenski roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaLjubljana, 2023
Založba
Prevod Alenka Gortan
Ključne besede Ljubezen, Odnosi med spoloma, Humor, Smrt, Žalost, Jadranje, Poškodbe
Število strani

303

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

10-11 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Ljubezen, žalost, ljubezen

Anna in Ben sta načrtovala skupno jadranje po Karibih, a stvari se nepredvideno zasučejo. Tako se na potovanje odpravi sama. Pridruži se ji izkušeni jadralec Keane. Sčasoma se začneta pogovarjati in si zaupati življenjske preizkušnje. Anna se koplje v žalostnih spominih na zaročenca, Keanu pa je prometna nesreča odvzela sanje. Tudi njuni odnosi z družinama so odtujeni. Še dobro, da sta posvojila psička, ki jima prinaša veselje. In, da čas celi rane in naredi prostor za novo srečo.
Trish Doller je ameriška pisateljica in popotnica, Načrt plovbe pa je njen prvi roman preveden v slovenski jezik. Odlično napisana zgodba, ki ne ponuja le kvalitetnega in globoko čustvenega branja, ampak tudi še kako potreben humor.

Pesek je mehak pod mojimi nogami, jaz pa nosim škatlo s fotografijami z Benovega starega polaroida, posušenim cvetom hibiskusa z najinega prvega zmenka, peščico umazano seksi ljubezenskih pisem in poslovilno pismo.
Z golimi rokami izkopljem jamo v pesku in vanjo položim vse dragocenosti, skupaj z Benovo knjigo z zemljevidi. Morala bom kupiti novo, vendar imam zdaj svojo pot.
Prižgem vžigalico.
Polaroidi pri gorenju povzročajo drobne prasketajoče zvoke. Ta ognjemet je žalovanje za tem, kar bi lahko bilo. Drobni ognjemet za praznovanje življenja nekoga, ki sem ga nekoč ljubila. Nekoga, ki ga bom vedno ljubila.
(str. 295)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Načrt plovbe.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 135
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 5