Lepe punce lepo bruhajo

Žanrproblemski roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2012
Založba
Ključne besede Anoreksija, Anoreksija nervoza, Dekleta, Odraščanje
Število strani

271

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

9-10 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Brezimna glavna junakinja zgodbe je boleče zapletena v začaran krog stradanja, prenajedanja in bruhanja. Zunanji svet, njena družina, prijatelji kot da zanjo sploh ne obstajajo. Družino prizadeneta bolezen in smrt očeta. Vse gre mimo nje. Važno je le to, da lahko takoj najde školjko, v katero izbruha hrano in svoja potlačena čustva. Bruhanje je njena komunikacija s svetom. Zaradi prehitrega goltanja hrane in prepogostega bruhanja ima poškodbe na požiralniku. Mama, sestra in prijateljica ji želijo pomagati, vendar ona kot da se boji sprejete pomoči. Lepe punce lepo bruhajo nam prinaša neusmiljeno bitko s to kruto boleznijo sodobnega časa.

Glej tudi:

S solzami v očeh, krči v želodcu, brez sape in z okusom po bruhanju se je sesedla na tla ob straniščni školjki in prepoten hrbet prislonila na hladne ploščice. Po licih so ji tekle solze in s pestjo je krčevito udarjala po tleh. Sanje?
V resničnost jo je spravilo rahlo trkanje na vrata in sestričin tihi glasek:”A si v redu?” Vprašanje, ki za svoj odgovor zahteva laž.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Lepe punce lepo bruhajo.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 102
Komentarji: 0
Število ocen: 3
Želi prebrati: 9
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 4