Kje si, Gobi? : majhen pes z velikim srcem

Žanravtobiografski roman, potopis, spomini
Narodnostavstralska književnost
Kraj in leto izidaLog pri Brezovici, 2019
Založba
Prevod Živa Hren
Ključne besede Tek, Tekmovanja, Psi, Odnos do živali, Ekstremni športi
Število strani

267

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

8-9 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

Včasih so ti izzivi neznosni, hkrati pa ti spremenijo življenje

Avstralec Dion Leonard je začel teči leta 2013. V najbolj ekstremnih razmerah je že dosegel številne uvrstitve med prvih deset, vključno z zmagami, na ultra dirkah po vsem svetu. Dvakrat se je že spopadel z brutalnim maratonom Des Sables na 250 km, ki velja za najtežjo progo na Zemlji. Dion je tudi pretekel 250 kilometrov južnoafriške puščave Kalahari in tam v letu 2017 tudi zmagal. Med prečkanjem kitajske puščave Gobi se je v njegove rumene gamaše zaljubila psička in z njim pretekla skoraj 130 kilometrov. Psička, ki ji je tekač dal ime Gobi, mu je tako prirasla k srcu, da si jo je želel odpeljati na Škotsko, kjer je takrat živel. Pot v nov dom še zdaleč ni bila enostavna.

Nekajkrat mi je spodrsnilo in enkrat sem pošteno omahnil na levo stran ter pri tem zmočil Gobi in najverjetneje dno nahrbtnika. A Gobi se ni pritožila, ni se mi izvila niti ni poskušala pobegniti. Ostala je mirna in mi prepustila nalogo, da jo obvarujem.
Ko sva prišla do otočka na sredini, sem Gobi odložil, in stekla je naokrog, kot da je vse skupaj kakšna super pustolovščina. Ko sem preveril, da nahrbtnik ni huje moker in da sem si ga namestil karseda visoko na hrbtu, sem poklical Gobi; pri priči je pritekla nazaj k meni. Dvignil sem jo in nadaljeval kot prej.
(str. 66)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Kje si, Gobi? : majhen pes z velikim srcem.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 10
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 5
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 2