Tek poganja svet : moje 3500 milj dolgo potovanje skozi tekaške kulture sveta

Žanravtobiografski roman, spomini
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaPreserje, 2017
Založba
Prevod Jure Capuder
Ključne besede Spomini, Tek, Tekmovanja, Atletika, Trening
Število strani

269

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

8-9 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

9 držav, 72 postelj, 11 parov tekaških čevljev, 3504 pretečene milje

Becky Wade tek predstavlja življenje. Je vrhunska ameriška univerzitetna tekačica in elitna maratonka, tekla je tudi na kvalifikacijah za olimpijske igre. Leta 2013 je imela tretji ameriški maratonski čas med ženskami pod 25 let. Po letih rutinskega treninga se je odločila, da se za eno leto odpravi na samostojno raziskovanje tekaških kultur po svetu. Pot jo je zanesla v Veliko Britanijo, na Irsko, v Švico, Etiopijo, Avstralijo, na Novo Zelandijo, Japonsko, Švedsko in Finsko. Lokalni športniki in njihovi trenerji so jo sprejeli v svoje domove in ekipe. V letu dni je tako spoznala različne pristope k treningom, načine prehrane in regeneracije različnih tekaških kultur. Tek ni več samo tek.

Glej tudi:

“Na polovici proge sem ocenila stanje telesa in bila presenečena nad svojim počutjem. Sicer sem bila vedno bolj utrujena, a nisem se mučila. Nato sta Christoph in Valentin nakazala, da bosta pospešila korak, zato sem nagonsko obšla preostale in se jima prilepila na pete. odtrgali smo se od skupine in na naslednjem položnejšem odseku prednost še povečali. Med tekom po ravnem si pomagala z miselno sliko pritekanja električne energije, ki me polni pred naslednjim vzponom. Nekaj minut kasneje smo zavili okoli velike serpentine in zagledali Johnnyja, ki je slonel na svojem avtu. Cilj mora biti blizu, sem si mislila in si končno upala poškiliti na uro, pri čemer me je razveselila veličastna številka dve na začetku. Vsi trije smo sedaj dihali že na škrge, moje noge pa so postajale trde kot hlodi. A vrh gore je bil že na vidiku in obet bližajočega se konca me je napolnil z dodatno energijo.”
(str. 95)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Tek poganja svet : moje 3500 milj dolgo potovanje skozi tekaške kulture sveta.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 250
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 4