Junaki Olimpa. [4], Hadova hiša

Žanrfantastični roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaJezero, 2019
Založba
Ključne besede Fantastična bitja, mitološka bitja, Junaki, Bajeslovna bitja, Grška mitologija, Grški bogovi, Dobro in zlo, Polbogovi, Rimski bogovi, Pustolovščine, Fantastični svetovi, rimska mitologija
Število strani

599

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

19-20 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Na krovu Argo II.

Hadova hiša je četrti roman v seriji Junaki Olimpa. Kot v prejšnjih romanih tudi tu srečamo ogromno referenc iz grške in rimske mitologije, ob številčnosti le teh pa si lahko pomagamo s slovarčkom na zadnjih straneh, ki vsako omembo na kratko obrazloži in postavi v smiseln kontekst. Roman nadaljuje zgodbo Ateninega znamenja (tretjega dela v seriji Junaki Olimpa) in sledi dvema skupinama polbogov, ki želijo priti do vrat smrti – Percyu in Annabeth, ki potujeta skozi Tartar ter Hazel, Franku, Leu, Jasonu in Piper, ki potujejo po površju zemlje. Riordan ustvari napeto vzdušje, ki ga stopnjuje z izmenjavanjem pripovedovalcev, neprestano akcijo in dvema vzporednima zgodbama, ki mestoma postaneta precej temačni. Riordan v tem romanu pretanjeno in učinkovito naredi preskok od manj zahtevne k zahtevnejši stopnji branja, saj med strani vplete tematike žrtvovanja, identitete, homoseksualnosti in umiranja. Ravno s tem romanom, četrtim v seriji, postane tudi podton branja zrelejši in temačnejši, kljub temu pa v avtorjevem stilu ostanejo določeni odseki, kjer bralci ne moremo, da se ne bi hahljali. Čeprav je na določenih mestih vidno, da so šale prevedene neposredno iz angleščine, pa je prevajalka mojstrsko priredila določene izseke in lepo prenesla humornost in duhovitost posameznih likov, še posebej Lea. Četrti del serije Junaki Olimpa nam ponudi napeto zgodbo z izrazito osebnostno rastjo junakov, zelo organski razvoj odnosov med posamezniki znotraj skupin in precej mest za refleksijo prebranega.

Annabeth se nikoli ni bala teme. Ampak navadno tema ni bila visoka dvanajst metrov. Ni imela črnih kril, biča, narejenega iz zvezd, in senčne kočije, ki so jo vlekli vampirski konji. (str. 401)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Junaki Olimpa. [4], Hadova hiša.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 4
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 0
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1