Junaki Olimpa. Neptunov sin

Žanrfantastični roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaJezero, 2019
Založba
Ključne besede Bajeslovna bitja, Boj, Grška mitologija, Grški bogovi, Junaki, mitološka bitja, Pošasti, rimska mitologija, Rimski bogovi
Število strani

512

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

17-18 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Naloga, ki bo razklenila okove boga smrti.

Drugi del serije Junaki Olimpa z naslovom Neptunov sin sledi trem prijateljem – Percyu, Hazel in Franku na njihovi poti proti severu oziroma proti deželi izven dosega bogov. Skozi knjigo nas popelje tretjeosebni pripovedovalec, ki menja zorni kot pripovedovalcev.
Boginja Gaja se prebuja in ustvarja vojsko gigantov, ki naj bi premagali olimpske bogove. Prerokba pravi, da je edini način za zmago ta, da bogovi in polbogovi zopet začnejo sodelovati, pred tem pa se mora trojica podati na Aljasko, kjer morajo premagati Alkioneja (najstarejšega giganta) in osvoboditi Tanatosa (vratarja podzemlja). Gaja namreč nadzoruje vrata smrti in lahko, brez Tanatosovega nadzora, vse mrtve ali umrle pošasti zopet vrne na površje.
Riordan tudi v drugem delu serije Junaki Olimpa v dogajanje odlično vplete grško in rimsko mitologijo, ter nam bogove predstavi kot bitja iz mesa in krvi s svojimi zanimanji in osebnostmi. Dogodivščine so postavljene v sodobni čas, vendar se dogajajo v soodvisnosti z raznimi prerokbami in dogodki iz preteklosti, ki pa se skozi knjigo počasi razkrivajo in razvijajo. Avtor nas ves čas draži z delčki sestavljanke, ki jo dopolnjujemo skozi celotni roman. Osvetli nam del dogajanja iz prvega dela iste serije, vendar pusti vsaj še toliko, če ne celo več ugank za naslednji del – Atenino znamenje.

Glej tudi:

”Percy je imel v ustih okus kot po Irisinem kislem zelenem čaju. Hotel je verjeti, da ga hoče starec le spraviti ob živce, a mu je nekaj reklo, da je njegova napoved resnična. Spomnil se je Junoninega svarila, ko se je odločil, da gre v Jupitrov tabor: Čutil boš bolečino, žalost in izgubo, večje od vsega, kar si poznal do zdaj. A morda boš imel priložnost rešiti prijatelje. Na drevesih okoli parkirišča so se zbrale harpije in opazovale dogajanje, kot bi čutile, kaj je na tehtnici. Frank in Hazel sta zaskrbljeno gledala Percyjev obraz. Zagotovil jima je, da so njegove možnosti več kot le polovične. Imel je načrt. Seveda bi lahko šel po zlu. Njegova možnost preživetja je bila sto odstotkov – ali pa nič. Tega ni omenil.” (str. 285-286)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Junaki Olimpa. Neptunov sin.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 38
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1