Junaki Olimpa. [3], Atenino znamenje

Žanrfantastični roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaJezero, 2020
Založba
Ključne besede Fantastika, Junaki, Bajeslovna bitja, Grška mitologija, Grški bogovi, Rimski bogovi, rimska mitologija, mitološka bitja
Število strani

584

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

19-20 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Sedmerica izbranih na pohodu.

Atenino znamenje je tretji roman iz serije Junaki Olimpa Ricka Riordana. V njem se končno sreča vseh sedem polbogov, ki jih je Hera/Junona izbrala za svoje junake. Zgodbo spoznavamo skozi tretjeosebno pripovedovanje iz perspektive štirih junakov, to so: Annabeth, Leo, Piper in Percy, vsaki pripovedi pa nameni po štiri poglavja.
Roman pripoveduje o junakih, ki se vkrcajo na ladjo Argo II in poskušajo priti do starodavnega Rima, da bi lahko ustavili prebujanje Gaje in uničenje sveta. Med tem, ko se ostali trudijo najti način, da bi rešili Nica di Angela iz krempljev dvojčkov gigantov Efialta in Ota, pa mora Annabeth, kot Atenina hči, po materinih napotkih slediti Ateninemu znamenju in s svojim umom ter ostalimi spretnostmi premagati stvor, ki straži Ateno Partenos – ukradeni kip, ki je nekdaj stal v Partenonu v Atenah in bo junakom prinesel, glede na prerokbe, prednost v boju z giganti in Gajo.
Riordan bralcu tudi v tem delu ne prizanaša z napetimi, nohte grizajočimi situacijami, humorjem in presenetljivimi obrati v zgodbi. Junake, ki smo jih skozi ostale dele spoznali in vzljubili doletijo poškodbe, strah in morda celo smrt. Morda.
Riordanove knjige sijajno zaživijo skozi mojstrske prevode Mojce Žnidaršič, ki je zelo spretno prenesla Riordanov humor in osebnost posameznih likov v slovenski prevod.

Glej tudi:

Dobrih idej nič ne ustvari tako dobro kot popoln neuspeh.

Ko je Percy stal tam, razorožen in obkrožen s sovražniki v številčni premoči, se mu je v glavi izoblikoval načrt. Tako je bil vajen, da mu je Annabeth priskrbela vse podatke o grških legendah, da je bil kar malo osupel, da se je spomnil nečesa koristnega, a je moral ravnati hitro. Ni mogel dovoliti, da bi se prijateljem kaj zgodilo. Ne bo izgubil Annabeth – ne znova.

Hrizaorja ni bilo mogoče premagati. Vsaj ne v boju eden na enega. Ampak brez svoje posadke … morda bi ga potem lahko premagali, če bi ga vsi polbogovi napadli naenkrat. (str.365)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Junaki Olimpa. [3], Atenino znamenje.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 21
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 0
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1