Hči globin

Žanrfantastični roman, mladinski roman, pustolovski roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaJezero, 2022
Založba
Prevod Mojca Žnidaršič
Ključne besede Bojevanje, Pogum, Morje, Podvodni svet, Podmornice, Pustolovščine, Bratje in sestre, Skrivnosti
Število strani

376

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

12-13 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Dediščina izobčenca

Fantastično pustolovski mladinski roman Ricka Riordana temelji na kultnih knjigah Julesa Verneja Dvajset tisoč milj pod morjem in Skrivnostni otok, ki sta prva znanstvenofantastična romana o pomorski tehnologiji. Roman se odvija nekaj generacij kasneje, ko spoznamo Ano Dakkar, štirinajstletnico, ki se izobražuje na Akademij Harding-Pencroft (HP) na obalah Južne Kalifornije. Ana je potomka kapitana Nema, čeprav tega ne spozna vse do trenutka, ko med preizkusom prvega letnika, uničijo njihovo akademijo. Prioriteta vseh njenih sošolcev v vojni, ki se je začela z napadom Landovega inštituta, je zaščititi in poskrbeti, da ostane živa prav ona.

Odpira se nam tehnološko zelo napredno okolje, kjer so zabrisane meje kdo je na čigavi strani. Glavna naloga je najti potopljeno Nautilus in si pridobiti visoko tehnološke naprave kapitana Nema. Namenjeno jim je, da postanejo skrbniki skrivnosti HP in agenti njenega pomembnega skritega namena. Bo Ani in njenim sošolcem uspelo ali bo zmagal nasprotni pol?

Pred vami je napet roman, poln zapletov, indijske mitologije in običajev, morskih živali in neverjetne tehnologije.

Glej tudi:

Našo šolo so uničili iz ne-vem-katerega-razloga. Moj brat je morda mrtev. Smo na begu pred Landovim inštitutom in gremo kdo-ve-kam. Zdaj pa se je izkazalo, da je naša skrivnost zlate ravni ta, da dr. Hewett uživa v igranju fantazijskih vlog v živo.
Prinesel je zaboje ročno izdelanih jules-vernovskih pušk na žarke, da bomo lahko ves konec tedna tekali po ladji, vpili pok in se pretvarjali, da streljamo drug drugega! Začenjam dvomiti o njegovi zdravi pameti. Začenjam dvomiti o svoji zdravi pameti, ker sledim njegovim ukazom.
(str. 59)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Hči globin.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 109
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 0

Morda vam bo všeč tudi