Julianova zgodba

3,9
(10)
Žanrproblemski roman, družbeni roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaZagorje ob Savi, 2017
Založba
Prevod Boštjan Gorenc
Ključne besede Fantje, Nasilje, Odraščanje, Šole
Število strani

104

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

3-4 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Druga plat knjižne uspešnice Čudo

Skoraj tri leta mineva, odkar smo dobili slovenski prevod mednarodne uspešnice in prejemnice mnogih mednarodnih nagrad za kakovostno literaturo, Čudo. August Pullman se je rodil s hudo deformacijo obraza in do desetega leta preživel številne operacije. Vsi, ki ga prvič vidijo, strmijo vanj. Nekateri se ob pogledu na njegov obraz celo zdrznejo in zgrozijo. Manjši otroci pred njim celo zbežijo. Večina od njih se boji njegovega dotika. Zgodbo Čudo nam pripovedujejo August sam, njegova sestra ter nekaj prijateljev. Sedaj je pred nami še druga plat zgodbe – Julianova zgodba. Julian je do novega sošolca Avgusta nesramen, pači se mu za hrbtom, v omarici mu pušča žaljiva sporočila, izmisli si “igro”, pri kateri si mora tisti, ki se dotakne Avgusta, umiti roke. Kako na medvrstniško nasilje odreagira šola? Kako se odzovejo Julianovi straši? In kdo pomaga Julianu, da se iz napak nekaj nauči?

Glej tudi:

“Mami sem skušal pojasniti, kakšen je Auggie na pogled, ampak ni štekala, dokler po pošti niso prišle razredne slike. Do takrat ga sploh ni videla. Med praznikom razdajanja na zahvalni dan je bila na poslovnem potovanju, tako da ga takrat ni videla. Na dan egipčanskega muzeja je imel Auggie obraz prekrit z mumijasto gazo. Pošolskih koncertov pa še ni bilo. Tako je mami prvič videla Auggieja in končno začela dojemati mojo stisko z morami, šele ko je odprla tisto veliko ovojnico, v kateri je bila moja razredna slika.”
(str. 24)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Julianova zgodba.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 87
Komentarji: 0
Število ocen: 10
Želi prebrati: 5
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 27

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja