Dežela oblakov

Žanrproblemski roman, družbeni roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2012
Založba
Ključne besede Odraščanje, Mladoletnice (dekleta), Dekleta, Splav (medicina)
Število strani

240

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

8-8 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Življenje Teji ni prizanašalo že od samega začetka. Odrasla je brez očeta. Komaj sedemnajstletna se zaplete v ljubezensko zvezo z razrednikom Romanom. Sad te skrivne ljubezni je neželena nosečnost. Edina svetla točka in pravi Tejin prijatelj je bil Nenad, ki pa se z mamo odseli v Izolo. Teja izgubi zaupanje v moške, zato se na vrat na nos odpravi s skupino Angležinj, ki med vojno na Balkanu s tovornjakom prevažajo humanitarno pomoč. Na eni od njihovi odprav se pripeti strašna nesreča, saj umrejo štiri njene prijateljice. Teja pristane v Ugandi. Tam pomaga pri postavitvi vrtca in šole za otroke. Bo Teja našla svojo srečo in notranji mir v daljni Afriki?

Pri meni ga je pritegnilo več stvari. Očeta nisem imela. Bil je mrtev. To pa je pomenilo, da mu moška stran moje družine ne bo povzročala težav. Z ženskami pa se je, tako kot se je sam hvalil, dobro znašel. Znal jih je pridobiti. Ovijal jih je okrog prsta. Posebno take, kot je bila moja mama, za katero so profesorji bogovi. Avtoritete, ki vse vedo in znajo in jih je treba ubogati. In temu primerno sem bila tudi jaz vljudna, spoštljiva, za povrh pa še dokaj nedružabna. Pri najinih prvih pogovorih me je spraševal, če imam prijatelje, prijateljice, katerim lahko zaupam, se pogovorim, kadar mi je, po prepirih z mamo, težko. Takrat sem mislila, da mi hoče pomagati, da bi mi bilo lažje, a sedaj menim, da je le raziskoval teren.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Dežela oblakov.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 12
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 5
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 3

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja