Hvalnica hoji : o znanosti, lepoti in blagodejnosti hoje

Žanrpriročnik
Narodnostirska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2021
Založba
Prevod Andreja Bolton
Ključne besede Hoja
Število strani

264

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

8-9 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

Hoja je zdravilo, ki bi ga zdravniki morali predpisovati na trajni recept.

Hoja na dveh nogah človeka opredeljuje kot vrsto. Avtor, irski nevroznanstvenik, nam v knjigi razloži mehaniko hoje in prednosti, ki jih predstavlja hoja po dveh nogah. Človeška vrsta se je namreč ravno s pomočjo postavljanja ene noge pred drugo razširila iz Afrike po celem svetu. Najnovejše raziskave šele zdaj razkrivajo, kako možgani in živčni sistem izvajajo magijo ravnotežja in krmarjenja našega notranjega »GPS sistema«. Sodoben način življenja nas vedno bolj sili v sedeč položaj. Hoja je dobra za naše mišice in držo, pomaga zaščititi in popraviti organe ter lahko upočasni ali zavrne staranje naših možganov. V gibanju razmišljamo bolj kreativno, razpoloženje se izboljšuje in raven stresa pada.

Vemo, da hoja izboljša razpoloženje, celo bolj, kot si mislite. Hoja je lahko tudi neke vrste vedenjsko cepivo proti depresiji pa tudi počasnim malignim spremembam, ki zaradi sedečega načina življenja preoblikujejo našo osebnost na slabše. Poleg tega nas hoja navda tudi s čudovito močjo reševanja problemov. Z ustvarjalnimi prebliski, ki se nam porodijo med hojo, lažje rešujejo življenjske zagate.
(str. 218)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Hvalnica hoji : o znanosti, lepoti in blagodejnosti hoje.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 14
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 3