Camino : od suženjstva do svobode

Žanrdnevnik, potopis, potopisni roman, spomini
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaNovo mesto, 2017
Založba
Ilustracije Polonca Leban
Ključne besede Hoja, Osebnostni razvoj, Psihične travme, Romanje, Samospoznavanje, Spolna zloraba, Zloraba
Število strani

324

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

10-11 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

Najprej prehodiš Camino, potem Camino vodi tebe.

V Santiago že tisočletje vodi mnogo romarskih poti. Camino vsak pohodnik doživlja po svoje. Nekateri se tja odpravijo zaradi verskih vzrokov, drugi si želijo pristnega stika z naravo in soljudmi, tretji se poglobijo v svojo dušo … Kolikor je romarjev, toliko zgodb se napiše na tej poti. Petra Škarja, predavateljica, podjetna in ustvarjalna avtorica priročnikov za osebno rast in podjetništvo, je vrsto let klecala pod bremeni preteklosti. Tisoč prehojenih kilometrov do konca sveta, ji je pomagalo, da je odvrgla travme iz otroštva, da je odložila bremena preteklosti in po prehojeni poti zaživela drugačno življenje.

“Šla sem na Camino, da bi, klišejsko rečeno – našla sebe. A trenutno čutim, kot da še nikoli nisem bila tako izgubljena.
Doma sem, a občutek ni takšen. Vse mi je tako – poznano in hkrati tuje. Hladno. Štirideset dni je doba, ko ti tisto postane normalno življenje, to tukaj pa nekaj novega. Občutek imam, kot da se moram ponovno naučiti vsakdanjega življenja tu, v sicer domačem okolju. V normalnem okolju, bi temu lahko rekli. le da zdaj ne vem, kaj je bolj normalno. Tisto življenje gibanja v naravi po Caminu ali to tukaj, močno zaigrano in umetno, med stenami.
Zunanji opazovalec tega verjetno ne more ne razumeti ne videti. Zgolj razumsko gledano, namreč res nimam nikakršnega razloga za slabo voljo. Zato je to še toliko težje razložiti …”
(str. 222)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Camino : od suženjstva do svobode.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 68
Komentarji: 0
Število ocen: 8
Želi prebrati: 11
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 16

Dela avtorja