Amari in Nočna brata

Žanrmladinski roman, znanstvenofantastični roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaTržič, 2021
Založba
Prevod Manica Baša
Ključne besede Bratje in sestre, Fantastika, Čarovnice, Junaki, Magija
Število strani

360

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

12-12 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Neverjetna#Amari 1

Dvanajstletna Amari prihaja iz revne družine, a zaradi štipendije lahko obiskuje elitno šolo. Roman se prične s sporom med Amari in Emily in fizičnim napadom, ki je razlog, da Emily in njena mama na vsak način želita, da se Amari odvzame štipendija in se jo izključi iz šole. Ravno izginotje Amarijinega brata Quintona pa je razlog za nesoglasje.
Quinton je izginil pred šestimi meseci in nihče ne ve, kaj se mu je zgodilo. Amari sluti, da je to povezano z njegovim delom. Vse v zvezi z njegovim delom pa je povsem skrivnostno. Quinton je deset let starejši, izjemno pameten in sposoben fant. Tisto noč po sporu Amari dobi preko Diskretne dostave kovček, ki ji ga pošilja brat. Ko kovček odpre v njem najde suknjič in hlače, ovojnico in ogromna sončna očala. Ko si jih nadane, sreča brata, vendar Quinton ni resničen, vse skupaj je interaktivni posnetek, ki je poimenovan Budne sanje. Te sanje je dobila, ker je bil v uradu razglašen za pogrešanega oziroma mrtvega. Amari pa je od njega prejela navodila za kandidaturo na Poletni seminar.
Udeleži se poletnega tabora, ki je krinka za Urad za nadnaravne zadeve. Naloga urada je varovanje skrivnosti, da na svetu dejansko obstajajo bitja iz knjig in filmov. Ljudje pa nimajo pravice vedeti, da obstajajo, saj so po naravi nagnjeni k temu, da se stvari, ki jih ne razumejo, začnejo bati. Strah pa vse prehitro preide v sovraštvo. Amari čaka naporno poletje.
Napeto in pustolovsko dogajanje vas potegne v branje. Čarobni in fantazijski svet, ki obdaja Amari, vam ne bo dovolil, da bi odložili knjigo. Vabilo, ki ga Amari prejme v Čarovniško ligo, pa napoveduje nadaljevanje.

Nisem čisto prepričana, ali mu res verjamem. Čudna oblačila so nekaj, a to, da bitja iz knjig in filmov dejansko obstajajo, je nekaj povsem drugega.
Dobro… če je to res, ali ljudje nimajo pravice vedeti, da so na avtobusu prisedli k volkodlaku?
Na srečo volkodlaki prisegajo na vlake. Ampak, ja, strinjam se, v nadnaravnem svetu živi marsikaj nevarnega in mi se po najboljših močeh trudimo zaščititi nedolžne. Na tvoj zakaj pa ti lahko odgovorim, da nadnaravni svet ostaja skrit iz zelo dobrega razloga. To je spokojnost. (str. 44)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Amari in Nočna brata.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 82
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 1
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 3

Dela avtorja