Dnevi zavrženosti

4,3
(35)
Žanrdružbeni roman
Narodnostitalijanska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2015
Založba
Prevod Anita Jadrić
Ključne besede Zakonska zveza, Ločitev, Depresija (medicina), Moški in ženske, Ženske
Število strani

204

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

6-7 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Notranji boj zavržene ženske

Dnevi zavrženosti so prvi v slovenščino prevedeni roman pisateljice, ki skrbno čuva svojo identiteto. Olgo zavrže mož. Kar tako na hitro ji med pomivanjem posode pove, da ga je zajela praznina smisla in da jo zapušča. Da zapušča njo, njuna otroka in psa. Olga se po moževem odhodu potopi v temino pekla, sesuje se v nič. Pogrezne se v globoko depresijo, postane miselno odsotna. Kopičijo se ji neplačane položnice, ni več sposobna skrbeti za sebe, kaj šele za otroka in psa. Otrokoma je veliko lepše preživljati vikende z očetom in njegovo mlado ljubico, kot pa z odsotno mamo. Dnevi zavrženosti so boleča prvoosebna izpoved ženske, ki v nekem trenutku postane popolnoma izolirana od prijateljev in okolja. Ne zna niti odkleniti novih neprebojnih vrat in postane ujetnica lastnega stanovanja. Iz brezna obupa mora splezati sama.

Glej tudi:

Neko aprilsko popoldne, tik po kosilu, mi je mož povedal, da me zapušča. Pospravljala sva mizo, otroka v drugi sobi sta se kot vselej prepirala, pes je, zleknjen ob radiatorju, porenčaval v snu. Izgovarjal se je na zmedenost, utrujenost, nezadovoljstvo, celo strah. Razgovoril se je o najinem petnajstletnem zakonu in otrocih, priznal je, da nima ne meni ne njima kaj očitati. Kot vedno je bil dostojanstven, le ko je pojasnjeval, kako sliši neki šepet, blage glasove, ki mu prigovarjajo, naj odide, je otročje popačil obraz in mrzlično zamahnil z desnico. Rekel je še, da prevzema krivdo za vse, in za sabo pozorno zaprl vhodna vrata, vtem ko sem sama še kar kot vkopana stala ob koritu.
(str. 5)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Dnevi zavrženosti.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 168
Komentarji: 0
Število ocen: 35
Želi prebrati: 28
Trenutno bere: 1
Je prebralo: 73

Morda vam bo všeč tudi