Dekle z vsemi darovi

Žanrfantastični roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaTržič, 2015
Založba
Prevod Samo Kuščer
Ključne besede Človeštvo, Odnosi, Prihodnost, Razvoj, Upanje, Zaupanje
Število strani

397

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

13-14 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Imate radi otroke? Vas ganejo njihovi nasmeški in radovedne oči? No, slabo za vas! Kajti, ti otroci sploh niso otroci - so pošasti in najhujši sovražniki človeštva!

Knjiga Dekle z vsemi darovi nikakor ni za tiste s slabim želodcem, je pa vsekakor knjižna poslastica za vse ljubitelje fantastične, postapokaliptične in pustolovsko-akcijske književnosti. Delu mnogi kritiki pojejo hvalo in v njem odkrivajo kakovost, bolj pritikajočo klasičnim delom, prihodnje leto pa se nam obeta tudi filmska različica knjige. Kar sploh ni nenavadno, saj je avtor romana M.R. Carey tudi pisec, ki se je podpisal pod Može X.
Zgodba se dogaja v prihodnosti, ko je nevarni virus napadel človeštvo in ga počasi spreminja v “lakotnike”, zombije, ki jih žene le lakota po človeškem mesu. Edino upanje za ljudi so otroci, ki so z virusom sicer okuženi, a jim je uspelo ohraniti svojo človečnost in inteligenco. A kako? Kaj je tisto, kar jih dela drugačne? Kaj lahko reši človeštvo? Odgovore nam niza 10-letna junakinja Melanie, ki je ena izmed “čudežnih” otrok – je pošast in hkrati otrok in kot takšna v bralcu nehote bodi sočutje… Kaj bo prevladalo: človeško sočutje in naklonjenost do otrok ali človeški samoohranitveni nagon? Kaj pa, če bo človeštvo vendarle izgubilo borbo z virusom? Kaj pa, če bi bilo lahko vse skupaj res? Nas to čaka v prihodnosti?

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Dekle z vsemi darovi.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 54
Komentarji: 0
Število ocen: 5
Želi prebrati: 6
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 11

Morda vam bo všeč tudi