Pasji dnevi : zgodba o ljubezni, izgubi in pasjih prijateljih

Žanrljubezenski roman, meščanski roman, družbeni roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaPodsmreka, 2022
Založba
Prevod Maruša Mušinović
Ključne besede Psi, Istospolnost, Ljubezen, Odnosi med spoloma, Skrivnosti, pasji prijatelji, Odnosi, Izguba, Pomoč, Krivda, Žalost, Psihoterapija
Število strani

356

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

11-12 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Poppy, Fitz in Maud

Prvenec angleške pisateljice, Ericke Waller, je topla, čustvena in zabavna zgodba o ljudeh v stiski ter njihovih pasjih prijateljih.
Zagrenjeni nergač, George, se težko spopada z ženino smrtjo. Ni mu povedala, da je hudo bolna, kar je bilo zanj še posebej težko, saj ničesar ni znal narediti sam. Za sabo mu je pustila kup pisem, Betty in ljubko jazbečarko Poppy.
Dan je terapevt, ki bi tudi sam potreboval terapijo. Noče si priznati, da je gej in živi v zanikanju pred drugimi in samim sabo. Ko se zaljubi v svojega pacienta, Atticusa, se vsaj malo sprosti, a kaj kmalu se mu življenje zopet obrne na glavo. Pri vsakodnevnih zmedenih čustvih, mu najbolj pomaga njegov pes, Fitz.
Lizzie je pribežala s sinom v varno hišo. Sprva Tessino psičko, Maud, ne mara preveč, a jo kasneje le vzljubi. Lizzie se samopoškoduje in živi s skrivnostmi in lažmi. Izkaže se, da se je borila s poporodno depresijo in je bila nasilna do svojega partnerja.
Kljub psihičnim travmam in življenjskim preizkušnjam, si sčasoma vsak od njih izbori svojo bitko in začne živeti bolj polno kot prej. Brez pasjih prijateljev, bi bilo vse še dvakrat težje. Globok, srčen in optimističen roman.

Maud komaj sledi njenemu pospešenemu koraku. Solze ji napolnijo oči, komaj diha, grlo ji preveva neznanska bolečina. Čuti, kako se ji lomi srce, a srce zares nima nič z njenim počutjem.
Maud ji poliže roko. Občutek je neverjetno pomirjujoč, čeprav Lizzie ve, da si bo morala roke umiti v trenutku, ko se vrne domov. Obstajajo tri vrste solz, Maud. Čustvene, bazalne in refleksne. Čustvene solze povzročijo čustva. Bazalne skrbijo za to, da so naše oči navlažene. Refleksne solze pa so odgovor na nekaj drugega. Maud ji še naprej liže roke. Če prva solza priteče iz desnega očesa, je to solza sreče. Če je prva solza iz levega očesa, pomeni bolečino. Solze so si pod mikroskopom različne. Solze sreče so videti kot zemljevid mesta, solze žalosti kot čolni na odprtem morju, solze ob rezanju čebule pa kot listi praproti, poboža Lizzie Maudina ušesa. Povešena so, kot bi jih nekdo namočil v skodelico čaja. Ne vem, katere solze mi polzijo po licih.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Pasji dnevi : zgodba o ljubezni, izgubi in pasjih prijateljih.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 28
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 5
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 3

Morda vam bo všeč tudi