Maria Callas: največja pevska diva svojega časa in drama njene ljubezni

Žanrbiografski roman
Narodnostnemška književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2020
Založba
Prevod Maruša Mugerli Lavrenčič
Ključne besede Ljubezen, Odnosi med spoloma, Bogataši, Operni pevci, Opera
Število strani

329

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

10-11 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Primadonna assoluta

Nemška pisateljica Micaela Jary, ki pod psevdonimom Michelle Marly ustvarja odlične biografske romane, je ustvarila ganljivo pripoved o največji operni divi Marii Callas. Popelje nas v zasebno življenje in zakulisno dogajanje umetnice, ki je svet pretresla z neverjetnim glasovnim razponom in igralskim talentom. Njenih dosežkov v svetu opere do danes ni dosegel nihče.
Mariina mati je že zgodaj opazila, da ima deklica izjemen talent, zato sta glasba in petje postala njen svet. Kasneje se je poročila s svojim menedžerjem, ki je bil 27 let starejši od nje in jo je dojemal bolj kot lastnino kakor svojo ženo. Na vrhuncu kariere, pri svojih 36 letih, pa je spoznala dušo dvojčico – Aristotela Onassis, svojo veliko in nepozabno ljubezen. Maria je bila prepričana, da sta si usojena. Obema je bilo skupno, da sta začela iz nič in dosegla vrh zaradi močne volje in sposobnosti. Aristotel je bil prvi in edini, ki je v Marii videl žensko in ne le umetnice. Postala sta najslavnejši grški par. A njuna sreča ni ostala neskaljena. Ko se je veliki Onassis zagledal v tedaj najslavnejšo vdovo na svetu, Jackie Kennedy, se je Mariina sreča spremenila v pravo grško tragedijo…
Čudovita, grenko-sladka zgodba, ki nam pokaže blišč in bedo slavnih ter hkrati spomni, da si vsi nekje globoko v notranjosti predvsem želimo biti sprejeti in ljubljeni, takšni kakršni smo.

Glej tudi:

Pomislila je na številne zasebne koncerte, na katere jo je kot otroka silila mama in ki so naposled pripeljali do prvega nastopa pred občinstvom na krovu tiste ladje, ki jo je z mamo in sestro odpeljala stran od New Yorka, stran od očeta, v Grčijo. Po tistem je postala glasba prevladujoč element v njenem življenju. Prijateljev skoraj ni imela, ker njena mama tega ni dopuščala, prav tako ne drugih konjičkov. Pravzaprav razen petja ni imela – ničesar.
str. 15

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Maria Callas: največja pevska diva svojega časa in drama njene ljubezni.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 18
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 8
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 2