Če bi imeli samo še šest mesecev življenja, kaj bi naredili?

Žanrpriročnik
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaŠempeter pri Gorici, 2022
Založba
Ključne besede Pozitivno mišljenje, Osebnostni razvoj, Osebna rast, Psihološki nasveti, Vrednote, Sreča, Vprašanja
Število strani

190

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

6-7 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

Ne čakaj in izkoristi to življenje

Knjiga te spodbudi k razmišljanju o tem, kaj v življenju je zares pomembno. Mislimo, da imamo časa na pretek, da smo večni, v resnici pa je življenje kratko. Knjiga je napisana v obliki vprašanj. Z odgovori spoznamo kaj si zares želimo, če bi imeli pred seboj le še šest mesec življenja, nato en mesec… samo eno uro… le eno minuto. Tako se nam postopoma prioritete izluščijo. Izkaže se, kaj bi radi počeli več, kaj manj, s kom bi si želeli preživeti več časa, koga bi izpustili iz svojega življenja itd.

Dr. Aleksander Šinigoj je knjigo napisal na podlagi lastnih izkušenj. Je trener NLP – nevrolingvističnega programiranja. V Sloveniji velja za enega najboljših hipnotizerjev. Napisal je osem knjig. Vsako leto predava po svetu in organizira več kot 15 delavnic, preko katerih pomaga udeležencem doseči njihove cilje.

»Opažam, da številni ljudje, podobno kot sem nekoč tudi sam, živijo življenje na avtopilotu. Zbudijo se zjutraj v slabem čustvenem stanju, gredo v službo, ki je ne marajo, pridejo domov, kjer so velikokrat prisiljeni preživeti čas z ljudmi, ki jim jemljejo energijo, gredo spat in se spet zbudijo ter se tako bolj ali manj vrtijo v nekem začaranem krogu, iz katerega ne vidijo izhoda ali rešitve. Navzven so videti srečni, njihovo življenje od daleč izgleda popolno, vendar v sebi čutijo tesnobo in njihovo življenje je v resnici prazno.« (str. 10 in 11)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Če bi imeli samo še šest mesecev življenja, kaj bi naredili?.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 25
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 0

Dela avtorja