Beneška skicirka

Žanrljubezenski roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaTržič, 2021
Založba
Prevod Anja Furlan
Ključne besede Ljubezen, Skrivnosti, Umetnost, Vojna
Število strani

412

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

13-14 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Skrivnost angela

Rhys Bowen je psevdonim britanske pisateljice uspešnic, ki živi v ZDA. Tudi tokrat je napisala ganljiv roman o prepovedani ljubezni, izgubi in odločnem pogumu. Zgodba je razdeljena na dva dela: čas pred in med drugo svetovno vojno ter sodobni čas. Leto 2001 za Caroline Grant ni bilo dobro. Ločitev od moža in kasneje tudi sina jo zelo prizadene. Umre njena ljuba teta Lettie, ki ji zapusti škatlo s tremi ključi in skicirko. Pred smrtjo pa ji zašepeta: “Mi…angelo” in “Benetke”. Poslednji tetin šepet Caroline vznemiri do te mere, da si želi razvozlati skrivnost, ki jo je teta skrivala več kot šestdeset let. Juliet pa je na drugi strani učiteljica likovne umetnosti, ki dobi za eno leto štipendijo za študij v Benetkah. Tam je že bila pred časom na izletu s teto ter kasneje s svojimi učenkami. Med obiskom Benetk je spoznala očarljivega mladeniča Leonarda Da Rossija, vendar jima usoda sprva ni naklonjena, ker Leo pripada plemiški družini. Kljub vsem preprekam, se par spet sreča in poveže. Prijetna občutja prekine hlad vojne vihre in kaos, ki zajame tudi Benetke in zaznamuje številna življenja, tudi njuno. Sredi tega pa ostane skrivnost in morda ima Caroline pravi ključ, da jo razvozla.
Avtorica ob ljubezenski zgodbi opisuje lepoto Benetk, kulinariko pa tudi temne plati mesta – poplave, kraje umetnin v času vojne.

Caroline se ni mogla sprijazniti z mislijo, da bi bila stara teta Lettie, kot jo je poznala, nekomu ljubica, in bi stanovala v ljubezenskem gnezdecu. “Ne, ko je bila stara osemnajst let,” je rekla. “Takrat je prišla samo na kratek izlet.”
“Vendar sta se spoznala in nikoli je ni pozabil. Mogoče sta ohranila stike in našla način, da bi spet vrnila in ga obiskala. Rekla je, da je dekleta pripeljala sem na šolski izlet, vendar ga je v resnici prišla obiskat. Zaljubljena sta bila. (str. 313)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Beneška skicirka.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 117
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 9
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 5

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja