Ambrovec

Žanrljubezenski roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaMaribor, 2017
Založba
Ključne besede Ljubezen, Odnosi, Preizkušanje
Število strani

429

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

14-15 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Ambrovec je topla zgodba o prijateljstvu in ljubezni med Alix in Nickom. Spoznata se kot otroka, Alix iz ugledne družine in Nick, deček z odpada na robu mesta. Njuno otroško zavezništvo se z leti razvije v ljubezen, nad katero pa ves čas visi temna senca. Nicka namreč zelo obremenjujejo njegove domače razmere, saj živi z očetom pijancem in pretepačem.
Lepa, nežna zgodba o tem, koliko bolečine in preizkušenj še lahko prenese ljubezen, da ne umre, ampak vsemu navkljub vztraja.

Šele v odrasli dobi sem spoznala pravo naravo dreves. Ambrovec je kot kameleon v svetu lesa; pod plutovinasto zunanjostjo skriva sposobnost, da se prelevi v karkoli, od češnje do mahagonija. Njegova prava vrednost, ki je večina ljudi ne vidi, se skriva v živo rdečem srcu, zanesljivem in močnem. Ljudje opazijo samo njegov močan, lahko upogljiv les, ki ga obkroža.
Tak se je mestu Morganville zdel Nick Anderson. (Str. 7)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Ambrovec.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 149
Komentarji: 0
Število ocen: 4
Želi prebrati: 6
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 10

Morda vam bo všeč tudi