Žanrljubezenski roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 1998
Založba
Ključne besede Ljubezen, Hrepenenje, Ljubezenska razmerja
Število strani

172

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

5-6 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Boleče hrepenenje

Tibor, znan pisatelj, sreča Grušenjko, ki jo takoj poimenuje Kati, na srečanju literatov. Ko pride, ona že odhaja in mahoma se odloči, da jo bo pospremil. Ko se srečata naslednjič, jo Tibor brez premisleka zaprosi za roko. Kati privoli v poroko. Ima pa en pogoj, ki se glasi: brez vprašanj. Tibor dolgo upa na zbližanje, a Kati se upira, ga zavrača, živi po svoje, hodi po poteh, za katere Tibor ne ve in niti ne vpraša. Vso zgodbo pripoveduje pisatelj za nazaj, po spominu, v katerem zajame vsa svoja hrepenenja, predstave, želje, od katerih se mnoge ne izpolnijo. Obenem prizna, da si je kakšno poglavje tudi izmislil. Kati, mnogo mlajša od svojega moža, hoče imeti svoje življenje, svobodo. Tiborjevi nameni, ki so spoznati, nato osvojiti in se čustveno zbližati s Kati, se predati radostim zakona, kot si jih predstavlja, tako dokončno propadejo.

Glej tudi:

V tej noči, medtem ko je Kati spala v svoji postelji iz kovanega železa in sem jaz pisal svoje 37. poglavje, sem dokončno, po vsem času spoznal, da se nikoli ne bova ljubila. Da se nikoli ne bova ljubila kot v tem kratkem 37. poglavju. Morda drugače, gotovo drugače … Le kako, da nisem prej pomislil na to … A na vsak način ne kot ta moški in ta ženska pod njunim odrešujočim dežjem, sem si rekel in sklenil, da bom obdržal 37. poglavje kot spomin, relikvijo ljubezenskega akta, ki ga ni bilo.
(str. 102)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Con brio.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 3
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 0
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 2

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja