Dobre knjige
5334 knjig

Vpišite vsaj dve začetni črki naslova, žanra, predmetnih oznak, imena ali narodnosti avtorja.

Učno leto Morrigan Vran
Karakteristike knjige
veselažalostna
zabavnaresna
prijetnastresna
predvidljivanepredvidljiva
domišljijskaprizemljena
čudovitaneokusna
nenasilnanasilna
optimističnačrnogleda
neerotičnaerotična
običajnaneobičajna
lahkotnazahtevna
kratkadolga
odpri
Oceni knjigo:
4,7
Št. ocen:3

Jessica Townsend

Učno leto Morrigan Vran

Tržič, Učila International, 2019

Št. strani: 375


Prevod: Maša Sitar


Žanr: mladinski roman, fantastični roman

Narodnost: avstralska književnost

Druga vznemirljiva pustolovščina v čarobnem Nikdarju

Morrigan Vran je uspešno opravila vse preizkušnje in drobna zlata črka na njenem kazalcu je dokaz, da je postala članica najprestižnejše organizacije v Nikdarju. V nenavadnem hotelu Devkalion čaka na začetek šolskega leta. Začetka urjenj in treningov se zelo veseli in vse bi bilo čudovito, če ne bi bil njen mecen Jupiter Sever zaradi nepojasnjenih izginotij ves čas na skrivnostnih misijah, odsoten in prezaposlen, da bi ji odgovarjal na vprašanja in ji pomagal, ko se šolsko leto niti najmanj ne začne po njenih željah. Večina sošolcev se je izogiba, ker se je zaradi njenih moči bojijo, na urniku pa ima en sam dolgočasen predmet. Vse več izginotij članov Čudežnega društva, nezaupanje in izsiljevanje bodo težka preizkušnja za vse, ne samo za devet članov Enote 919. Učno leto Morrigan Vran je nadaljevanje knjige Prekletstvo Morrigan Vran.Odlomek iz knjige

Nič. Morrigan ni videla ničesar. Slišala ni ničesar. Pa ne zato, ker bi bilo temno. Ni zrla v temo. Sploh ni gledala ničesar. Oslepela je.
Zavpila je – Hawthorne! – toda njenega glasu ni bilo od nikoder. Ali ga samo ni slišala? Mogoče jo je Hawthorne slišal. Dlani si je prislonila na grlo in začutila vibracije, ko je še enkrat poklicala prijatelja, toda zvok ni prišel do njenih ušes. Oslepela je in oglušela.
Ostani mirna, si je prigovarjala Morrigan. Ostani mirna. Začutila je, da se je nekdo podrgnil obnjo, in v zraku ujela vonj po močnem parfumu. Še nekdo se je zaletel vanjo in neke velike dlani so jo grobo zgrabile za rame. Zavohala je postano kadilsko sapo, medtem ko so jo roke trepljale po glavi in obrazu, kot bi poskušale prepoznati, kdo je, nato pa so jo odrinile.
Ostani mirna ostani mirna ostani mirna. Kakšen je že naslednji korak? Aja – umakni se. Morrigan se je prisilila, da je previdno naredila korak nazaj in potem še enega, vendar jo je spet zgrabila neka roka, precej manjša od tiste prejšnje – otroška roka, kot njena.
Si to ti, Hawthorne? je kriknila, ampak seveda ni slišala ničesar. Njena roka se je oprijela rame, ki je bila na približno enaki višini kot njena, mogoče malce višnja – lahko bi bil on.
Roka jo je povlekla naprej. Skupaj sta si utirali pot skozi nerodno oslepelo množico, se prerivali sem in tja ter se tesno oklepali druga druge, dokler se nista nazadnje na drugi strani prebili skozi temo.
Morrigan se je počutila kot potapljač, ki se dvigne na gladino, da zajame zrak. Svet je bil spet poln barv, svetlobe in zvoka. Zasopla je, kot bi se hotela nadihati, čeprav ni zadrževala sape. Mežikala je v novoodkrito svetlobo, medtem ko so se ji oči prilagajale nanjo, in se obrnila k Hawthornu. »Kaj je bilo to?«
Vendar je ni odvlekel Hawthorne.
Poleg nje je stala Cadence Blackburn in globoko dihala.
»Cadence!« je rekla Morrigan, ki ni zmogla skriti presenečenja. »Kaj pa ti …«
»Res obstaja.« Njen pogled je žarel od strahu in vznemirjenja. »Pošastna tržnica! Morrigan, res obstaja – in dogaja se prav zdaj.«

(Str. 209-210)

Cobiss povezava


Ključne besede: FANTASTIKA


Prispeval/-a: Sabina Zore, Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik
Objavljeno: 16.8.2019 15:06:50
Zadnja sprememba: 19.8.2019 11:41:01
Število ogledov: 1959