Dobre knjige
4914 knjig

Vpišite vsaj dve začetni črki naslova, žanra, predmetnih oznak, imena ali narodnosti avtorja.

Pogrešam te
Karakteristike knjige
veselažalostna
zabavnaresna
prijetnastresna
predvidljivanepredvidljiva
domišljijskaprizemljena
čudovitaneokusna
nenasilnanasilna
optimističnačrnogleda
neerotičnaerotična
običajnaneobičajna
lahkotnazahtevna
kratkadolga
odpri
Oceni knjigo:
0
Št. ocen:0

Kate Eberlen

Pogrešam te

Tržič, Učila International, 2016

Št. strani: 430


Žanr: družbeni roman, ljubezenski roman

Narodnost: angleška književnost

Jes izgubi mamo v zgodnji mladosti in na njena ramena pade skrb za mlajšo sestro Hope, ki ima blažjo obliko avtizma. Jes grozno pogreša svojo mamo, saj ji oče ni v oporo, njena dva brata pa sta že v mladosti zapustila dom in odšla v tujino. Gus ves čas živi v senci starejšega brata Rossa, ki je umrl tragične smrti. Čuti, da ga starša ne sprejemata in ga krivita za bratovo smrt. Tes in Gus živita vsak svoje življenje, vendar se njune poti občasno srečata in spet razideta. To je zgodba o pravi ljubezni in usodi, ki združi dva človeka, vendar morata oba najprej preiti določene izkušnje, da lahko potem lahko doživita ljubezen, ki jima je namenjena.Odlomek iz knjige

Dobil sem pogled, ki mi je povedal, da posegam na področje zunaj svojih pristojnosti, kar sem že vedel, ampak ker sem sprejel odločitev, da si bom ustvaril sloves zgage, je bila škoda že storjena, zato nisem bil pripravljen popustiti.
V šoli nisem bil nikoli dober v dvobojih, kjer ne smeš zamežikati, Rossa pa nisem premagal niti takrat, vendar sem bil odločen pripraviti sestro do tega, da bo dvignila telefon. Pritisnila je na štiri tipke, potem pa slušalko podala meni. Najbrž bo najbolje, da sami pojasnite. V njenem glasu je bil pridih zmagoslavja.

(str. 177)

Cobiss povezava


Ključne besede: LJUBEZEN, DRUŽINSKI ODNOSI, USODA


Prispeval/-a: Petra Kremžar, Mestna knjižnica Grosuplje
Objavljeno: 9.10.2018 8:16:56
Zadnja sprememba: 10.10.2018 9:37:26
Število ogledov: 3645