Dobre knjige
4902 knjig

Vpišite vsaj dve začetni črki naslova, žanra, predmetnih oznak, imena ali narodnosti avtorja.

Zaživi srečno: kako udejanjiti svojo pravico do sreče?
Karakteristike knjige
veselažalostna
zabavnaresna
prijetnastresna
predvidljivanepredvidljiva
domišljijskaprizemljena
čudovitaneokusna
nenasilnanasilna
optimističnačrnogleda
neerotičnaerotična
običajnaneobičajna
lahkotnazahtevna
kratkadolga
odpri
Oceni knjigo:
5,0
Št. ocen:2

Joseph Murphy

Zaživi srečno: kako udejanjiti svojo pravico do sreče?

Ljubljana, Cangura.com, 2022

Št. strani: 74


David Cameron Gikandi: David Cameron Gikandi


Žanr: poljudnoznanstvena knjiga, priročnik

Narodnost: književnost ZDA

"Ali sploh obstaja odgovor na vrprašanja o delovanju našega zavedanja in podzavesti?" (str.9)

Dr. Joseph Murphy (1898-1981) je vodilni zagovornik Nove misli v začetku 20. stoletja. Kot duhovni dedič pisateljev, kot so Napoleon Hill, Dale Carnegie in Emmet Fox, je motivacijski pisatelj, izobražen v jezuitski tradiciji, a usmerjen v raziskovanje vzhodne filozofije. Napisal je več kot trideset knjig, od katerih je najbolj znana Moč podzavesti, prvič izšla 1963. Pričujoča knjiga je ena številnih njegovih motivacijskih knjig, ki temelji na predpostavki, da srečo človek lahko doseže, saj ima vsako sekundo možnost izbire. V knjigi izvemo veliko o nezavednem umu, tihem umu, o harmoničnih medčloveških odnosih, odpuščanju, hvaležnosti in o korakih, ki srečo privabljajo. Zavedamo se, da se brez človeškega delovanja ne zgodi veliko v življenju, zato so v knjigi predstavljene preproste, a uporabne tehnike in formule, ki se jih bralec lahko poslužuje v vsakdanjem življenju. Čudežna moč podzavesti lahko ozdravi vse, kar nas omejuje. Zakon življenja je nenazadnje zakon prepričanja: kakor mislimo, čutimo, verjamemo, takšno je stanje našega uma, telesa in okoliščin. Naša podzavest deluje vedno v skladu z zakonom prepričanja. Zatorej avtor kliče k aktivnostim, ki k sebi privlačijo čudeže. Prenehajmo verjeti v napačna prepričanja, vraževerja, strahove. Tako preprosto je to.Odlomek iz knjige

Začnite se opazovati. Opazujte svoje odzive v interakcijah z ljudmi, razmere in okoliščine. Kako se odzivate na dogodke in novice dneva? Ni pomembno, če so se vsi drugi motili in ste imeli samo vi prav. Če vas novica vznemirja, je to vaše zlo, ker so vas vaša čustva oropala miru in harmonije. (str. 39)

Če boste zlorabljali zakone življenja, boste temu primerno trpeli. Če položite roko na naelektreno žico, se boste opekli. Naravne sile niso zle; njihova uporaba določa, kakšen je njihov učinek, dober ali slab. Elektrika ni zlo; vse je odvisno od tega, kako jo uporabljate - z njo lahko zažgete zgradbo ali osvetlite dom. Edini greh je nepoznavanje zakona in edina kazen je samodejna reakcija na vašo zlorabo zakona.

(str. 55)

Cobiss povezava


Ključne besede: SREČA, OSEBNOSTNA RAST, PODZAVEST, MEDOSEBNI ODNOSI


Prispeval/-a: Patricija Dodič , Kosovelova knjižnica Sežana
Objavljeno: 30.3.2023 10:47:38
Zadnja sprememba: 30.3.2023 10:47:38
Število ogledov: 88