Dobre knjige
5045 knjig

Vpišite vsaj dve začetni črki naslova, žanra, predmetnih oznak, imena ali narodnosti avtorja.

Beneška skicirka
Karakteristike knjige
veselažalostna
zabavnaresna
prijetnastresna
predvidljivanepredvidljiva
domišljijskaprizemljena
čudovitaneokusna
nenasilnanasilna
optimističnačrnogleda
neerotičnaerotična
običajnaneobičajna
lahkotnazahtevna
kratkadolga
odpri
Oceni knjigo:
0
Št. ocen:0

Janet Quin-Harkin

Beneška skicirka

Tržič, Učila International, 2021

Št. strani: 412 str.


Prevod: Anja Furlan


Žanr: ljubezenski roman

Narodnost: književnost ZDA

Skrivnost angela

Rhys Bowen je psevdonim britanske pisateljice uspešnic, ki živi v ZDA. Tudi tokrat je napisala ganljiv roman o prepovedani ljubezni, izgubi in odločnem pogumu. Zgodba je razdeljena na dva dela: čas pred in med drugo svetovno vojno ter sodobni čas. Leto 2001 za Caroline Grant ni bilo dobro. Ločitev od moža in kasneje tudi sina jo zelo prizadene. Umre njena ljuba teta Lettie, ki ji zapusti škatlo s tremi ključi in skicirko. Pred smrtjo pa ji zašepeta: "Mi...angelo" in "Benetke". Poslednji tetin šepet Caroline vznemiri do te mere, da si želi razvozlati skrivnost, ki jo je teta skrivala več kot šestdeset let. Juliet pa je na drugi strani učiteljica likovne umetnosti, ki dobi za eno leto štipendijo za študij v Benetkah. Tam je že bila pred časom na izletu s teto ter kasneje s svojimi učenkami. Med obiskom Benetk je spoznala očarljivega mladeniča Leonarda Da Rossija, vendar jima usoda sprva ni naklonjena, ker Leo pripada plemiški družini. Kljub vsem preprekam, se par spet sreča in poveže. Prijetna občutja prekine hlad vojne vihre in kaos, ki zajame tudi Benetke in zaznamuje številna življenja, tudi njuno. Sredi tega pa ostane skrivnost in morda ima Caroline pravi ključ, da jo razvozla. Avtorica ob ljubezenski zgodbi opisuje lepoto Benetk, kulinariko pa tudi temne plati mesta - poplave, kraje umetnin v času vojne.Odlomek iz knjige

Caroline se ni mogla sprijazniti z mislijo, da bi bila stara teta Lettie, kot jo je poznala, nekomu ljubica, in bi stanovala v ljubezenskem gnezdecu. Ne, ko je bila stara osemnajst let, je rekla. Takrat je prišla samo na kratek izlet.
Vendar sta se spoznala in nikoli je ni pozabil. Mogoče sta ohranila stike in našla način, da bi spet vrnila in ga obiskala. Rekla je, da je dekleta pripeljala sem na šolski izlet, vendar ga je v resnici prišla obiskat. Zaljubljena sta bila.

(str. 313)

Cobiss povezava


Ključne besede: VOJNA, LJUBEZEN, SKRIVNOSTI, UMETNOST


Prispeval/-a: Zdenka Krautič, Knjižnica Lenart
Objavljeno: 27.1.2022 11:26:33
Zadnja sprememba: 17.3.2022 7:46:56
Število ogledov: 2167