Življenje v rožnatem : komisar Dupin razreši šesti primer

Žanrkriminalni roman
Narodnostnemška književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2017
Založba
Prevod Maruša Mugerli Lavrenčič
Ključne besede Umori, Počitnice, Humor, Morje, Policisti, Kriminalistika
Število strani

293

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

9-10 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Komisar Dupin ne mara ležati na brisači

Komisar Georges Dupin in njegova partnerica, kardiologinja Claire Lannoy sta se odločila za štirinajstdnevne poletne počitnice na prelepi Rožnati granitni obali na severu Bretanje. Kljub nastanitvi v čudovitem hotelu, izvrstni hrani ter stabilnem, vročem vremenu Dupin hudo trpi, saj ničesar ne prenaša tako težko kot brezdelje. Ampak usoda je naklonjena Dupinu. Iz hotela neznano kam izgine ženska, zgodi se napad na uspešno lokalno poslanko, bretonsko obalno vasico pa vznemiri še najdba ženskega trupla. Dupin se nemudoma loti preiskav, vendar naskrivaj, saj so mu Claire in njegovi nadrejeni zapovedali popoln počitek. Duhovita, napeta kriminalka z opisi sanjsko lepe narave, krajevnih znamenitosti ter kulinaričnih presežkov pomeni popoln odklop iz dolgočasne sivine vsakdana.

Seveda je Dupin vedel, da je priporočljivo, da zdaj nekaj časa vztraja pri Claire na brisači. Spraševal se je, koliko časa. In ena ura se mu je zdela dobra, četudi velikodušna mera. V nekem trenutku je kot po naključju izvlekel svojo modro beležko in si začel zapisovati. Če je dobro premislil, je šlo za nenavadne “pripetljaje.” Vse štiri. Tudi pri zadnjem: izginotju madame Durand. (str. 57)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Življenje v rožnatem : komisar Dupin razreši šesti primer.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 55
Komentarji: 0
Število ocen: 8
Želi prebrati: 8
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 5