Leopard

4,6
(18)
Žanrdetektivski roman, kriminalni roman
Narodnostnorveška književnost
Kraj in leto izidaRadovljica, 2015
Založba
Prevod Maja Lihtenvalner
Primož Ponikvar
Ključne besede Umori
Število strani

671

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

22-23 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse


Tam, kjer se konča Snežak se začne Leopard. Harry Hole skuša s pomočjo narkotikov pozabiti na vse strahote, ki jih je preživel pri reševanju primera Snežak. Za njim v Hongkong pride mlada inšpektorica, ki ga prepriča, da se vrne v Oslo. Zgodila sta se okrutna umora, policija pa brezuspešno išče morilca, ki za seboj ni pustil dokazov. Inšpektor Harry Hole se tako poda na lov za novim serijskim morilcem, pri tem pa naleti tudi na rivalstvo in korupcijo znotraj policije.

Roman Leopard je osma knjiga v seriji romanov o inšpektorju Herryu Holeu. V “zbirki” so v prevodih izšli romani Taščica (Rodstrupe, 2000), Brezskrbno (Sorgenfri, 2002), Pentagram (Marekors, 2003), Odrešenik (Frelseren, 2005)in Snežak (Snomannen, 2007). Prvi dve knjigi (Flaggermusmannen, 1997; Kakerlakkene, 1998) v slovenščini žal še nista izšli.

“Nisem bil prepričan, ampak bil je še en dejavnik. Harrya sem začel spoznavati. Ni tak kot vi, Bellman, ni človek kompromisov. Požvižga se na osebni ugled, samo slabe fante hoče loviti. Vse slabe fante. On bi stvar videl na naslednji način: če je Tony glavni igralec, sem jaz režiser. In zato je ne bom poceni odnesel. Menil sem, da bo karierist, kakršen ste vi, stvari videl drugače…”
(str. 654)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Leopard.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 34
Komentarji: 0
Število ocen: 18
Želi prebrati: 8
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 32

Morda vam bo všeč tudi