Devet brestov : prvi primer Kate Marshall

Žanrkriminalni roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2020
Založba
Prevod Miro Mrak
Ključne besede Družina, Zločini, Odnosi, Materinstvo
Število strani

380

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

12-13 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Nobenega upanja ni bilo v teh očeh...

Po nizu šestih napetih primerov Erike Foster, nam je angleški avtor Robert Bryndza sedaj predstavil Kate Marshall in njen prvi primer. Kate je pred 15 leti na hladen večer v svoje stanovanje spustila krutega morilca, t.i. Ljudožerca z Devetih brestov, ki je bil hkrati njen nadrejeni in ljubimec… Po njeni zaslugi so ujeli morilca, višjega inšpektorja, Petra Conwaya, a novica o njunem odnosu je uničila njeno dobro napredujočo policijsko kariero. Kratkim uvodnim poglavjem o mladi Kate sledi preskok v dogajalnem času, v leto 2010, a avtor v nadaljevanju zgodbe s spretnim razkrivanjem preteklosti bralca ne pušča v nejasnosti. Napetost raste skozi dialoge in dodana sporočila morilca. Obenem pa se v izrazito in grobo kriminalno dogajanje dobro vplete zapletena družinska zgodba Kate in njenega sina. Kate je 15 let po škandalu predavateljica kriminologije na univerzi, v prostem času pa se trudi pozabiti preteklost, kar ji dobro uspeva, dokler se ne pojavi truplo z istim vzorcem ugrizov, značilnim za Petra Conwaya. Ampak Peter je vendar zaprt pod strogim nadzorom v psihiatrični bolnišnici. Trupla žensk pa se kar vrstijo… Kate s pomočjo Tristana, svojega asistenta z univerze, postane zasebna preiskovalka. Ali ji bo uspelo razkrinkati Oboževalca?

»PRI DEVETIH BRESTIH SEM ZAČEL, EMMA JE PRVA,
NE BO PA ZADNJA.

DO NASLEDNJIČ.

OBOŽEVALEC«

(str. 110)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Devet brestov : prvi primer Kate Marshall.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 45
Komentarji: 0
Število ocen: 3
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 7

Morda vam bo všeč tudi