V objemu sončne Afrike

Žanrkratka zgodba, potopis, spomini
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaGorica, 2006
Založba
Ključne besede Otroci in odrasli, Prostovoljno delo, Humanitarna dejavnost, Spomini
Število strani

149

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

4-5 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

O Afriki iz prve roke

Tereza Srebrnič je zamejska Slovenka. Nameravala je študirati medicino, a je kmalu ugotovila, da bo to zanjo predrago in pretežko. Nato je na več osnovnih šolah poučevala verouk. Spoznala je italijansko misijonsko ustanovo CVCS in preko nje odšla v misijone. Z življenjem v Afriki jo je že v otroštvu seznanila mama, za misijonsko delo pa jo je navdušil koroški duhovnik Vinko Zaletel. Dve leti je bila v Maliju, dve leti v Zambiji. V knjigi opisuje zgodbe svojih sodelavk, afriških otrok in preprostih, malih ljudi, s katerimi je delila življenje, skrbi in srečo. Čeprav drobna po obsegu, nas knjiga pretrese, ko spoznamo revščino na tej trpeči črni celini, in se zavemo svoje razvajenosti, potratnosti in nezadovoljstva.Uvodna beseda / Oskar Simčič: str. 5.

“Morda ste že slišali za afriško bolezen ‘mal d’Afrique’? Nalezeš se je, če za dalj časa živiš na tej črni celini. Nato se mogoče za nekaj časa potuhne, a se spet pojavi. Ko te zagrabi, si želiš, da bi se ponovno vrnil tja – v Afriko. Tako se je zgodilo tudi meni, saj sem se po dobrem letu, odkar sem se vrnila iz Malija, odločila, da grem zopet na afriška tla. A ne kot turist, marveč spet kot prostovoljka delovat z ljudmi v kakem razvojnem načrtu.” (str. 89)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige V objemu sončne Afrike.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 6
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 3
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 0