V koži drugega

Žanrdružbeni roman, družinski roman (tudi rodbinski), psihološki roman
Narodnostirska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2014
Založba
Prevod Maja Kraigher
Ključne besede Dvojčki (ljudje), Identiteta, Zamenjave
Število strani

372

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

12-13 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Napačen!

Ko gre Kevin na pogreb tistega, s katerim so ga vse življenje zamenjevali, ima nadvse stoična stališča glede lastne identitete. Začelo se je že med odraščanjem v šestdesetih letih v Dublinu – ni bil Kevin tisti, ki je kradel stripe v veleblagovnici, bil pa je pogosto deležen posledic tovrstnih deliktov nekoga drugega – Geralda, ki je odraščal v premožnejšem okolju, obiskoval boljšo šolo in imel nasploh boljše izhodišče za življenje; je pa Kevin hitreje realiziral ljubezenske stike in hitreje prišel do deklet, tudi do Geraldovih. Retrospektiva iz različnih koncev Dublina, z intenzivno dinamiko pripovedi in s pridihom gotske temačnosti ustvari popolno sliko.

Glej tudi:

“Seveda je imel denar. In pil je – veliko, kot sem ugotovil. Bil je tiste vrste osebnost, ki se s pijačo spremeni. Peljal me je v Lincoln Inn in opazoval sem, kako njegove poteze, pravzaprav moje poteze, temnijo, vse linije obraza so se povesile proti tlom. In po tretjem vrčku mi ni bil več podoben.” (str. 148)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige V koži drugega.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 24
Komentarji: 0
Število ocen: 5
Želi prebrati: 8
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 7